Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Tarkan’dan cinsel istismar önergesine tepki

Spread the love

Türk Ceza Kanunu’nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda gerginliklere yol açtı. Önerge ‘tecavüzcüye istismarda bulunduğu kişi ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı veriliyor’ tartışmalarına neden oldu.

Reklam
Tarkan’dan cinsel istismar önergesine tepki
Spread the love

Son günlerin en çok tartışılan önergesine bir tepki de Tarkan’dan geldi. Ünlü sanatçı ‘Bu önerge; rızasının, özgür iradesinin olamayacağı yaştaki çocuklarını, böylesi bir çıkmazın ve acının müebbedine mahkûm eden “ana babaların yargılanma önergesi” olmalıdır.’ açıklamasını yaptı.

İşte Tarkan’ın açıklaması; 

Türkiye’nin gündemine yerleşen “cinsel istismarla ilgili düzenleme” konusu, uyanmak isteyip de bir türlü uyanamadığım bir kabus gibi beni de çok sarsmakta, üzmekte.

Günlerdir bu konuyla ilgili kendime gelmekte zorlanıyor ve vicdanımın çığlıklarını susturamıyorum. Bu kanun teklifiyle ilgili karar verecek olan kişilerin, kalplerine ve vicdanlarının sesine kulak vererek bu konuyu bir daha gözden geçirmelerini temenni ediyorum.

Bana göre zaten cebir, tehdit ve hile olmaksızın cinsel istismarın olamayacağı açıkken daha ilk cümlesinde kendisiyle çelişen bu kanun teklifi iptal edilmelidir. Konuyla ilgili yeni bir önerge gündeme gelmelidir.
Bu önerge; rızasının, özgür iradesinin olamayacağı yaştaki çocuklarını, böylesi bir çıkmazın ve acının müebbedine mahkûm eden “ana babaların yargılanma önergesi” olmalıdır.

Çocuklarının ellerinden safiyetlerini, hayallerini ve ümitlerini çalanların yargılanacağı bir önerge. Çünkü cinsel istismarın asıl suçluları onlardır.

Çünkü onlar çocuklarının tüm insani bireysel haklarını yok sayıp küçük yaşta evlenmesine göz yumanlardır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ