Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Duyguları olan robot: Cozmo!

Spread the love

San Francisco’da merkezi bulunan Anki isimli firma, yapay zekası sayesinde canlılar gibi duyguları olan minik bir robot geliştirdi.

Reklam
Duyguları olan robot: Cozmo!
Spread the love

Yapay zekanın yaşayan bir cihaza dönüştürülmüş hali olan robotlar her geçen gün yaygınlaşmaya ve daha ileri düzeylere taşınmaya devam ediyor. ABD’nin San Francisco şehrindeki Anki isimli firma da robot endüstrisinin gelişimine katkıda bulunan girişimlerden bir tanesi.

Anki’nin geliştirdiği yeni bir robot ise yapay zekası sayesinde bir işi yapıp çözmek yerine davranışları değerlendiriyor ve tıpkı bir canlı gibi duygularıyla tepkiler veriyor. Cozmo isimli bu robot, canlı duyguları örnek alınarak geliştirilen ilk robotlardan ancak şık görünüşlü insansı bir robot değil, sadece bir oyuncak görünümüne sahip.

Bazı ülkelerde satışa sunulan bu robot genel olarak çocukların keyifli vakit geçirebileceği bir robot oyuncak olsa da aslında ilerleyen dönemlerde insana benzeyen robotların bu tarz yapay zekalarla insanlar gibi duygusal olabileceğini gösteriyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Gamze dedi ki:

    Wait! As long as we’re here, why not see some exotic dancing? Hey, great idea! But those girls don’t wear cases! You can see their bare circuits! Come on, it’ll be fun. We could even drink some fortified wine. What? Drinking wine is a sin. Even if it is delicious. Look at that woman’s purse. It’s hanging by a spaghetti strand. Thou shalt not snatch! There’s Hooker-Bot 5000. She’s got a heart of gold. Hey, sailing unit. Stop tempting me! For once in my life, I have inner peace! That’s for losers! Come on, sin your heart out! Go nuts! Could you hold my purse? Go for it, Bender.

    1. safirtema dedi ki:

      It’s hanging by a spaghetti strand. Thou shalt not snatch! There’s Hooker-Bot 5000. She’s got a heart of gold. Hey, sailing unit. Wait! As long as we’re here, why not see some exotic dancing? Hey, great idea! But those girls don’t wear cases! You can see their bare circuits! Come on, it’ll be fun.

  2. Serhat dedi ki:

    Stop tempting me! For once in my life, I have inner peace! That’s for losers! Come on, sin your heart out! Go nuts! Could you hold my purse?

BİR YORUM YAZ