Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Ali Erbaş kışkırtıcı imama ilişkin sessizliğini bozdu

Reklam
Ali Erbaş kışkırtıcı imama ilişkin sessizliğini bozdu
Spread the love

Camide halkı doktorlara karşı kışkırtan Konya-Selçuklu Kayalar Camii İmamı Ahmet Gür hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sessizliğini bozdu. Erbaş, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki gereği neyse yapılacaktır” dedi.

Konya’da Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından geçtiğimiz hafta görevi başındayken katledildi. Karakaya’nın meslektaşları ise sağlıkçıya yönelik şiddeti engelleyecek eylem planlarının yapılmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve hükümete tepki gösterdi, iki günlük greve çıktı.

Ancak Konya-Selçuklu Kayalar Camii İmamı Ahmet Gür, verdiği vaazda halkı doktorlara karşı kışkırttı. Sözleri sosyal medyaya düşen imam büyük tepki çekti.

Olayları hac sırasında öğrendiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sessizliğini bozdu.

‘Gereği neyse yapılacak’

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk‘e konuşan Ali Erbaş, imam Ahmet Gür’ün sözleriyle ilgili “Konya’daki olay bizi çok üzdü. Cuma günü minberden oldukça üzücü ve minbere yakışmayan bir konuşma yapan imam ile ilgili aynı gün soruşturma başlattık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki gereği neyse yapılacaktır” dedi.

Öztürk, “Şimdilerde hastane basmak, sağlık çalışanlarına saldırmak, hatta ölümle tehdit etmek yaygınlaşıyor. Bu konuda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uyarıcı bir hutbe hazırlamasına ihtiyaç olduğu günlerdeyiz” değerlendirmesini yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ