Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Fatih Erbakan’dan Erdoğan itirafı: Başımıza gelmeyen kalmadı.

Reklam
Fatih Erbakan’dan Erdoğan itirafı: Başımıza gelmeyen kalmadı.
Spread the love

Fatih Erbakan, katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘ikinci tur’da Erdoğan’a destek olacağını açıklamasının tepkilere neden olduğunu ifade etti. Erbakan ‘Başımıza gelmeyen kalmadı’ dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Haziran 2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalması durumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında Erdoğan’ı destekleyebileceklerini aktarmıştı.

‘Erbakan: Tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır’

Erbakan “Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci turda kalmadığımıza göre ‘Kimseye destek vermeyiz’ deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu’nun olmasından Tayyip Bey’in olması bizim kitlemiz, tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır” demişti.

‘Başımıza gelmeyen kalmadı’

Haber Global’de Buket Aydın’a konuşan Erbakan, “Kılıçdaroğlu ile Erdoğan kalırsa Erdoğan’a destek veririz” demelerinin ardından ‘başlarına gelmeyenin kalmadığını’ ifade etti.

Yeniden Refah Partisi lideri, “O kadar ciddi tepkiler oldu ki… Biz de şaşırdık. Özellikle Konya teşkilatında bu sözden rahatsızlık duyanlar oldu. Partimizin içinde bu konuda rahatsızlıklar oluştu” ifadesini kullandı.

Erbakan şöyle devam etti: “Biz böyle bir şey olsa bile ‘Erdoğan’a destek olmayacağız’ deme noktasına geldik. ‘Her iki adayı kendi haline bırakıp hiçbirine oy vermeyeceğiz’ noktasına geldik. Üyelerimizden ve bize güvenenlerden tepki geldi. Bu AKP’nin oylarının eridiğini gösteren bir şey, hele bunun Konya’da olması. Yani bundan beş sene önce baksanız Konya’dan hiç böyle bir şey beklemezsiniz. Ama yani şuanda Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey bile kalsa Tayyip Bey’e vermeyelim, biz ikisine de vermeyelim deme noktasına insanlar gelmişler”

Sosyal medya hesabından programın ilgili bölümünü paylaşan Erbakan “Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırsa; iki tarafıda desteklemememiz daha hayırlı olacaktır. Asıl söylenmesi gereken inşallah ikinci tura biz kalırız” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ