Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Denizli’ye Geliyor!!

Reklam
Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Denizli’ye Geliyor!!
Spread the love

Türkiye ile Ukrayna ilişkilerinin seyri içinde yeni yatırım ve iş imkânlarının sunulacağı; Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD), Denizli Ticaret Odası, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya)  ve Ukrayna Ankara Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye-Ukrayna Ekonomik İlişkileri” konulu toplantı 27 Mart 2021 tarihinde Denizli’de icra edilecek.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in katılacağı toplantıda; Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin dünü, bugünü değerlendirilerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler kapsamında Ukrayna’daki yatırım imkânları ile Türk iş insanlarına sunulan destekler hakkında bilgiler aktarılacak ve iş dünyasının önemli isimleri ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın Denizli’ye gerçekleştireceği çalışma ziyareti kapsamında; Denizli Valisi Ali Fuat Atik , Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Baskanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya gelecek

Denizli ile Ukrayna arasında ekonomi köprüleri oluşturmak amacıyla böyle bir etkinliği düzenlediklerini ifade eden Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, ’’Türkiye ile Ukrayna’nın ikili ekonomik, ticari ve yatırım ilişkilerinin olumlu bir seyirde ilerliyor olması bizleri mutlu etmektedir. Mevcut sürece bizlerin de katkı sunması gerektiği düşüncesiyle gerçekleştirmeyi planladığımız bu etkinlik, önümüzdeki yıllarda meyvelerini mutlaka verecektir. Tarım ve turizm başta olmak üzere son dönemde gelişen ekonomisi ile dikkatleri üzerine çeken stratejik ortağımız ve aynı zamanda komşumuz olan Ukrayna, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan anahtarı konumundadır. İlişkilerimizi ve işbirliği imkanlarımızı daha üst seviyelere taşıyabilmenin gayreti içerisinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum’’ dedi.

Türkiye-Ukrayna İlişkileri

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler Türkiye’nin 1991 yılında Ukrayna’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olmasıyla başlamış ve 2011 yılında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) mekanizmasıyla stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmiştir. Son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki karşılıklı faaliyetlerinde büyük bir ivme kazanan Türkiye ve Ukrayna’nın aralarındaki ticaret hacminin seyri de istikrarlı şekilde artmaktadır. İlişkilerin güçlendirilmesi hedefi ile 1 Haziran 2017 tarihinde kimlikle seyahat uygulamasına geçilmiştir. Diplomatik ilişkilerinin 29. yılını kutlayan iki ülke, iş birlikleri alanlarını genişletmeyi hedeflemektedir.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Denizli'ye Geliyor
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ