Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

DEDİĞİMİZ GİBİ OLDU, HAYIRLI OLSUN.

Reklam
DEDİĞİMİZ GİBİ OLDU, HAYIRLI OLSUN.
Spread the love
DEDİĞİMİZ GİBİ OLDU, HAYIRLI OLSUN
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un yaştan dolayı emekli olmasından sonra, ilimizden 22 kişi Milli Eğitim Müdürü olmak için gerek siyasilerin kapısını, gerekse kamuda görev yapan Denizlili etkili kişilerin kapısını aşındırmaya başlamıştı. Son bir haftaya kadar bu isimler çeşitli gerekçeler ile teker teker elendiler. Sonuçta 4 kişi Milli Eğitim Müdürü Aday adayı olarak siyasilerin önüne gitti. “Liyakat yerine, Biatçı” kişilerin isimleri bekleme sürecine girdi. Bu sırada süreci takip eden birisi olarak, gerek Türk Eğitim Sen, gerekse Eğitim Bir Sen sendikalarının açıklamalarını bekledim. Lakin onlar, beklemeyi tercih ettiler. Gerçi, kapalı kapılar ardında çok mücadele verildi ama; sanırım onların da kendi adaylarını Milli Eğitim Müdürü yapma konusunda gücü yetmedi. 
Her neyse, son bir haftaya girdiğimizde siyasi kulislerdeki tanıdıklarım “Süleyman Ekici favori gözüküyor. Zira daha önce kimseye sormadan, ilimizle hiçbir ilintisi bile bulunmayan  İstanbul/Şişli İlçe milli eğitim müdürünü ilimize getirmeye çalışan milletvekili Cahit Özkan bile, tepkiler yüzünden çark ederek, eski milletvekili Mithat Ekici’nin kendisine önerdiği hemşerisi ve akrabası Süleyman Ekici’nin ismi üzerinde mütabık kaldılar. Pazartesi günü Ekici göreve başlayacak” şeklinde tüyo verdiklerinde, hemşerim Süleyman Ekici konusunda başka kişilerin de devreye girdiklerini öğrendim. Ankara’da etkili ve yetkili olan bu kişilerin buradan ismini açıklamayacağım ama, güçlü bürokrasi içinde ve Ak Parti içerisinde etkili olduklarını belirtmeliyim. 
Süleyman Ekici, Ankara nezdindeki güçlü desteği arkasına almasından dolayı diğerleri gibi fazla ses çıkarmadı, sonucu bekledi. Ortalıkta fazla ismi dolaşmayınca da ismi yıpranmadı. Halbuki O’nu Milli Eğitim Camiası Çal ilçe müdür vekilliği yaptığı sıralardan iyi tanıyor. Orada öğretmenlere sendika konusunda neler yaptığını biliyorlar. Her iki sendikamızda da üye olarak bulunan, ancak kendisine müdürlük teklifi ile sendika değiştiren Süleyman Ekici’nin Milli Eğitim bünyesinde nasıl bir değişiklik yapacağı, nasıl bir sistem kuracağı çok merak ediliyor. Ama Çal ilçe Müdürlüğü yaptığı sıralardaki gibi davranacağı da konuşulanlar arasında.
Durum ne olursa olsun, Çal ilçesi Akkent (Zeyve) mahallesinin gururu gençlerden birisi olan Süleyman Ekici, siyasette ve kamuda ağırlığı olan; eski AKP milletvekillerinden Mithat Ekici’nin yeğeni olmasının yanısara, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi  Ali Ekici, Aydın İl Emniyet Müdür Suat Ekici, Ege Üniversitesi’nde görevli, Yörük Kültürü araştırma ve geliştirmesi de Yörüklerin abisi Prof. Dr. Metin Ekici’nin de akrabası olmasından dolayı da oldukça şanslı bir kişi.
Atama kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekleyen ve Çal’da 11 yıl İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Süleyman Ekici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak görev yapıyordu. Strateji Geliştirme Hizmetleri Birimi’nin müdürlüğünü yapan Ekici artık İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapacak.
Hemşerim Süleyman Ekici’nin bunca kişinin kulis yaptıkları ve ilimiz için çok büyük önem arzeden bir birimin başına müdür olmasıyla bir ilki başardı. Ama asıl hizmet bundan sonra başlıyor.
Uzun süredir Milli Eğitim bünyesinde yöneticilik yapan Ekici’nin, “geçmişte yapılan hata ve eksiklikleri bilen birisi olarak, adil, barışık, demokratik ve eğitimciliğin bilincinde bir yönetici olarak görev yapacaktır” diye tahmin ediyorum.Kendisine üstün başarılar diliyorum.
Allan yar ve yardımcısı olsun…Esen kalınız. 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ