Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Küçük Muhammed Baki yardım bekliyor.

Reklam
Küçük Muhammed Baki yardım bekliyor.
Spread the love

İki aylıkken kemik erimesi teşhisi konulan 10 yaşındaki Muhammed Baki Eğmez’in ailesi, çocuklarını tedavi ettirebilmek için yardım bekliyor. Ailesini geçindirmek ve oğlunun tedavisini devam ettirmek için Denizli’ye ailesiyle birlikte gelen baba Uğur Eğmez, seyyar satıcılık yaparak sarımsak satmaya çalışıyor.

3 çocuklu ailenin ilk çocuğu olan küçük Muhammed Baki’nin babası Uğur Eğmez (36) hasta çocuğu için sosyal yardım aldığını, kendisinin de çalıştığını ancak bu gelirin aylık ilaç maliyetini karşılamadığını belirterek hayırseverlere seslendi. Uğur Eğmez, “Oğlumuzun tedavisi için gereken ilaçların maliyeti ayda 6 bin 300 Euro tutuyor. Denizli’ye geldik, kiralık ev bulana kadar aracımızda kalıyor sokak sokak dolaşarak sarımsak satmaya çalışıyoruz. Artık çok daraldık. Muhammed Baki’den hariç 9 ve 1 yaşında iki çocuğumuz daha var. Bu yükü kaldıracak gücümüz yok, büyüklerimiz bize yardım eli uzatsınlar” dedi.

Kastamonu’ya bağlı Araç ilçesinin Yeşilova köyünde yaşayan ve Denizli’ye gelerek sarımsak satarak kazancını sağlamaya çalışan Uğur-Esra Eğmez çiftinin 10 yaşındaki çocukları Muhammed, doğumundan bu yana kemik erimesiyle savaşıyor. Henüz 2 aylıkken kemik erimesi teşhisi konulan Muhammed Baki Eğmez’in tedavisi için aylık kullanılan ilacın 6 bin 300 Euro olduğunu, 750 Euro’sunu kendisinin ödediğini geri kalan kısmını devletin karşıladığını söyleyen Baba Eğmez, ‘Oğlumuz günden güne eriyor. Doğduğundan beri bu hastalıkla savaşıyor. Muhammed’in 14 yaşına kadar tedavisi için gereken ilaçların maliyeti ayda 6 bin 300 Euro tutuyor. Bunu karşılayacak gücümüz yok. Büyüklerimizden ve devletimizden yardım bekliyoruz’ diye konuştu. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ