Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Akışık: “Bu Projenin Açılımı Yüzyılın Vurgun Projesidir”

Reklam
Akışık: “Bu Projenin Açılımı Yüzyılın Vurgun Projesidir”
Spread the love

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni sosyal konut projesi ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Akışık projede vaad edilen konut, arsa ve işyerlerinin vatandaşa değil, yandaşa destek olacağını söyledi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni sosyal konut projesi ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Akışık projede vaad edilen konut, arsa ve işyerlerinin vatandaşa değil, yandaşa destek olacağını söyledi.
Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yüzyılın Konut Projesi” sloganı ile açıklanan sosyal konut projesi ile ilgili bir açıklama da İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’tan geldi. Projenin Denizli ayağında daha önce verilen sosyal konut vaadlerinin yerine getirilmediğine vurgu yapan Başkan Akışık, “Genel Başkanları sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı sosyal konut projesini bugün Denizli’de alkışlayan yerel yöneticileri, öncelikli olarak geçtiğimiz yıllarda verdikleri konut sözlerini tutmaya davet ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.
25 Bin Konut Nerede?


İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık sosyal konut kampanyası kapsamında açıklanan rakamlara dikkat çekti. Kampanya kapsamında Denizli için yapılması vaad edilen 2 bin 950 konut ile ilgili açıklama yapan Akışık; “7 yıl önce AKP’li yerel yöneticiler 250 TL’ye 25 bin konut sözü verdiler. Bu vaadleri ile bugün olduğu gibi; Denizli’de binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın umudunu çaldılar. Vaadlerinin üzerinden koskoca 7 yıl geçti. 25 bin konut nerede? Bugün de çıkmış birileri, Denizli’de yapılacağı söylenen 2 bin 950 konut ‘müjdesi’ için vatandaştan alkış bekliyor. Söz taahhüttür, siz önce 7 yıl önce verdiğiniz sözü tutun!” dedi.
“Asgari Ücretle 2 Kira Nasıl Ödenir?”
Kampanya kapsamında peşinatların ve ödemelerin evler teslim edilmeden başlayacağını dile getiren Başkan Raziye Akışık; “Kira öder gibi ev sahibi olunacak diye sloganlar atıyorlar ve ekliyorlar; ‘konutlar 2 yıl sonrasında teslim edilecek!’ Peki bu 2 yıl içinde her ay 2 kira ödemesi dar gelirli vatandaş tarafından nasıl yapılacak? Bugün belirlenen rakamlara her yıl eklenecek memur maaş zammına endeksli zamlı ödeme fiyatlarıyla vatandaş nasıl baş edecek? 2018’in Temmuz ayında TOKİ’den sosyal konut alan bir vatandaşımız bin 630 TL öder iken 4 yıl sonunda şu anda taksitler 2 bin 930 lira oldu. Enflasyon denilen canavar gerçekliğimiz olarak karşımızda dururken; Bundan 1 yıl sonra belirlenecek fiyatları kim öngörecek, vatandaş bu taksitleri kirada otururken nasıl ödeyecek? Bütün bu sorular yanıtsız kalıyorken; bu projeden fayda görecek kişilerin vatandaş değil birkaç yandaş olduğunu ön görmek çok da zor olmasa gerek. Bu sebeple bu proje ‘Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyası’ değil; en kapsamlı vurgun kampanyasıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ