Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

2 haftada piyasalara 367 milyon dolar girdi: Borsada ‘baskın seçim’ rallisi

Reklam
2 haftada piyasalara 367 milyon dolar girdi: Borsada ‘baskın seçim’ rallisi
Spread the love

Tahvil ve hisse senedi piyasasına yabancı para girişi 2 haftada 367 milyon dolara ulaştı. Finansal piyasalar uzmanı İris Cibre, girişte kasım veya 2023 başında erken seçim yapılacağına dair söylentilerin de etkili olmuş olabileceğini belirterek, “Yabancılar Borsa İstanbul’da şirketlerin döviz bazında ucuzluğu dolayısıyla, Türkiye’de de hükümetin değişmesi beklentisine oynuyor olabilir” dedi.

Borsa ve tahvil piyasasına geçen hafta başlayan yabancı para girişi bu hafta da devam etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yayınladığı menkul kıymet istatistiklerine göre bu hafta devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) ve hisse senedi piyasasına 272 milyon dolarlık daha giriş oldu. Böylece 2 haftalık yabancı para girişi 366.8 milyon dolar oldu. Finansal piyasalar uzmanı İris Cibre, yabancı girişinde kasım veya 2023 yılının başında erken seçim yapılacağına dair söylentilerin de etkili olmuş olabileceğini belirterek, “Yabancılar Borsa İstanbul’da şirketlerin döviz bazında ucuzluğu dolayısıyla, Türkiye’de de hükümetin değişmesi beklentisine oynuyor olabilir” dedi. Cibre, bu yıl haziran ayına kadar hisse senedi piyasasından 3.2, DİBS’ten 1.9 milyar olmak üzere toplam 5.1 milyar dolarlık çıkış olduğuna dikkat çekti.

Bazı ekonomistler de faiz kararının ardından sosyal medyada yaptıkları yorumlarda erken veya baskın seçimin ağırlık kazandığına dikkat çektiler. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Erken baskın seçim mi var acaba?” yorumunu yaptı.

Dün Borsa İstanbul rekor kırdı

Merkez Bankası’nın dün sürpriz bir kararla politika faizini yüzde 14’ten yüzde 13’e indirmesinin ardından önce gerileyen BIST 100 endeksi, daha sonra yönünü yukarı çevirerek rekoru 3 bin puanın üzerine taşıdı. BIST 100 endeksi, en yüksek 3.034 seviyesini görerek günü yüzde 1.34 yükselişle 3.020 puandan tamamladı. İşlem hacmi ise 87.1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bugün de BIST 100 endeksi, güne yüzde 0.26 artışla 3.027,86 puandan başladı. Saat 11:00 itibarıyla da yüzde 0.7 yükselişle 3.041,14 seviyesinden işlem görüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ