Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Erdoğan, damadı ortada bıraktı: Yoktum, Cumhurbaşkanıydım.

Reklam
Erdoğan, damadı ortada bıraktı: Yoktum, Cumhurbaşkanıydım.
Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 2021 İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreni’ne katıldı. Burada Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım.” dedi.

2021 İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ödül sahiplerini tebrik etti.

‘Yoktum, Cumhurbaşkanıydım’

Konuşmasının devamında Merkez Bankası‘nın döviz rezervinin 27,5 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım. Şimdi yeniden 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız, daha yukarılara bu rakam çıkacak. Herhalde George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın”

Merkez Bankası’nın döviz rezervleriyle ilgili tartışmalar muhalefetin ‘128 milyar dolar nerede?’ söylemi ile zirveye çıkmıştı. Bu söylem, 2020 yılının sonlarında Merkez Bankası rezervlerinin 128 milyar doların üzerine kadar yükselmesi sonrasında 2021 yılının Mart ayı itibariyle yaklaşık eksi 40 milyar dolar civarına düşmesi ile gündemde yer etmeye başlamıştı.

Ana muhalefet partisi CHP, ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ yazılı pankartlar asmış, pankartlar polis tarafından indirilmişti. Ayrıca muhalefet liderleri ve parti mensupları hükümet kanadına defalarca ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu sormuş ancak bu sorulara net bir yanıt alınamamıştı.

Söz konusu dönemde ekonomi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘a emanet edilmişti. KAYNAK.www.halktv.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ