Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

İşimiz Zamanla insan Hayatı için yarışmaktır.

Reklam
İşimiz Zamanla insan Hayatı için yarışmaktır.
Spread the love

Arama kurtarmanın Hayatımızdaki önemi Özellikle ülkemiz gibi deprem kuşağında bulunan yerlerde arama kurtarmanın önemi hayatidir.

Arama kurtarmanın Hayatımızdaki önemi Özellikle ülkemiz gibi deprem kuşağında bulunan yerlerde arama kurtarmanın önemi hayatidir. Acil durum ve afetlerde anında müdahale gereklidir. Can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amaçlanarak işletmeler, personel içinde ekipler kurarak eğitim alma konusunda yönlendirici olmaktadır. Her birey evlerinde Tatbikatlar yapıp Tehlike avı Yapabilir düzeyde farkındalık eğitimleri almalı ve afet durumunda nasıl Davranılacağını ve neler yapa bileceğini Kavraya bilmelidir Afet anında Doğru davranışlar hayat kurtarır İşimiz Zamanla insan Hayatı için yarışmaktır.

DEPREM ile ilgili görsel sonucu

İnsanların veya çevrenin ciddi bir şekilde etkilenmesiyle sonuçlanabilecek büyük kazaların oluşabileceği her durumda, doğru planlama büyük kaza etkilerinin asgari düzeye indirilmesi konusunda yardımcı olacaktır. Doğru planlama aynı zamanda kaynakların iyi kullanılmasını da mümkün kılacaktır.
Arama ve kurtarma faaliyetlerinde, planlama ve organizasyonlar hazırlanırken komşu il ve ilçelerle hazırlanan karşılıklı yardım protokolleri çok önemli olup, bunlara uyulması gerekmektedir.

DEPREM İNSAN KURTARMA İHH ile ilgili görsel sonucu

Herhangi bir “acil durum” meydana gelmeden önce karşılıklı yardım protokolleri tatbiki olarak yapılmalı, görev alan personele görev bilinci verilmeli “acil durum” meydana geldiğinde ise karşılıklı yardım protokolüne uyulmalıdır. Acil durum bölgesindeki görevli personele kilit personel dışında belli bir süre izin verilmelidir.

Bir arama ve kurtarma operasyonu aşağıdaki anlatılmış olan gereklilikleri mümkün olan en kısa sürede yerine getirmelidir. Bu da tabii ki yapılan uluslararası gerekliliklerin yerel olarak üzerine çıkmış olan ulusal mevzuat, tamamlanmış organizasyon yapısı, tekrar tekrar çalışılmış farklı senaryolar sayesinde tam hazırlık durumu ile olabilecektir.

Bir arama kurtarma operasyonunun başarısı, genellikle yapılan plan ile bu planın uygulama ve tamamlama hızına bağlıdır. Gelen bilgilerin tamamının hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, durumun doğru değerlendirilmesi, en doğru hareket için kararların hızlı alınması ve arama ve kurtarma birimlerinin zamanında harekete geçirilmesi için gereklidir.
Bir arama ve kurtarma operasyonunda planlama ve organizasyon için gerekli olan ve istenilen durumlar en kısa sürede yerine getirmelidir. Bu da yapılan uluslararası gerekliliklerin yerel olarak üzerine çıkmış olan ulusal mevzuat, tamamlanmış organizasyon yapısı, tekrar tekrar çalışılmış farklı senaryolar sayesinde tam hazırlık durumu ile mümkün olabilecektir. Bir arama ve kurtarma operasyonunda planlama ve organizasyon safhalarında olması yapılması gerekli zorunluluklar şunlardır:

Zamana Karşı Yarış
En kısa sürede tehlike içinde olan kişilerin konumlarının tüm teknik imkânların kullanılarak belirlenmesi, bu ancak ve ancak ülkelerin arama kurtarma sistemlerine, haberleşme altyapılarına, yetişmiş insan faktörüne yaptıkları yatırımla doğru orantılıdır.

 Afet Sonrası Hayatta Kalanların Desteklenmesi
Öncelikle hayatta kalanlar hâlâ kendi imkânları ile kurtulabiliyorken onlara katkı sağlanması gerekmektedir meydana gelen deniz kazalarında canlı kalmanın meteorolojik şartlarla ve içinde bulunulan durumun diğer olumsuz sebepleri ile ne kadar bağlantılı olduğunu anlatmaktadır. Öyle ki, kazazedeler hâlâ gemi içerisindelerse gemiyi terk kararı, kaçış yolları ve gemiyi terk yerleri, kişisel hazırlık ve alarm çaldığında yapılacaklar, gemi terk yerlerine geçerken yaşanan sorunlar, yetersiz aydınlatma, kaçış yolları üzerindeki engeller, panik ve yolcular ile ilgili diğer sorunlar sıralanmakta, gemiyi terki başarmış olduklarında da sorunlar hava şartları, deniz durumu, mevsimsel etkiler ve kurtarma birimlerinin mesafesi gibi etkenler ayrı olarak sıralanmaktadır.

Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler
Arama ve kurtarma operasyonunun başarısı genellikle ne tür bir olay olursa olsun operasyonun planlama ve yerine getirme hızına bağlıdır. Bu hız tamamen operasyonlarda bulunarak veya tatbikat senaryolarının gerçeğe en yakın olarak hazırlanması ve tüm olası aksaklıkların daha önceden belirlenerek en hızlı çözüme nasıl ulaşılacağının, bölgesel olarak belirlenmesi ile olur.
İki farklı arama ve kurtarma operasyonunda kesinlikle aynı yöntem takip edilemez. Her kaza kendi içinde farklı bir durum olarak değerlendirilmeli ve planlanmalıdır.

Arama ve kurtarma olayları genellikle müdahale faaliyetlerini organize etmek için belirlenmiş aşamalardan geçer. Bu aşamalar:
• Arama ve Kurtarma Servislerinin Kapasitesi
• Arama ve Kurtarma Aşamaları
• Haberdar Olma
• İlk Hareket
• Planlama
• Operasyon
• Sonuçla

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ