Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Denizlilileri Pamukkale ile cezalandırıyorsunuz

Reklam
Denizlilileri Pamukkale ile cezalandırıyorsunuz
Spread the love

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık,

Pamukkale’ye giriş ücretlerine yapılan zam üzerine konuşan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık,
“Denizlili vatandaşlara resmen ‘Siz Pamukkale’ye gelmeyin’ diyorsunuz.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “Denizlili vatandaşlara resmen ‘Siz Pamukkale’ye gelmeyin’ diyorsunuz. Dar gelirli insanlara Pamukkale’nin kapısını açılmamak üzere kapatıyorsunuz. İnsanlar geçim derdindeyken o paralarla Pamukkale’ye nasıl gelecek? Pamukkale bu milletindir, Denizli halkınındır. Kendi vatandaşına pahalı, yabancı turiste bedava Pamukkale’yi gezdiremezsiniz” diyerek tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılı müze ve ören yerlerine ait giriş ücretlerine %20 ile %35 arasında zam yaptı. İsviçre merkezli Sicpa adlı şirketin işletmesini yaptığı Pamukkale’ye giriş ücreti 2021 yılında zamlanarak 110 TL oldu.

Son gelen zam üzerine Denizlili vatandaşların Pamukkale’yi artık sadece karşıdan izleyebileceğini söyleyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “Kendi ülkemizde, üstelik kendi şehrimizde, yabancı bir firmaya teslim edilen Dünyanın 7 harikasından biri olan Pamukkale’yi gezip görememek ne kadar acı verici. Yabancı turistlerin kur farkı nedeniyle etkilenmediği giriş ücreti Denizlili vatandaşlarımızı zorluyor. Denizli’de yaşayıp Pamukkale’yi hiç görmeyen insanlar var bu şehirde. 2019 yılında yabancı turistlerin Türkiye’de en çok ziyaret ettikleri yer burası. Kendi insanımız gidip göremiyorken turistlerin kur farkı ile çok rahat dolaşabilmesi Denizlili vatandaşların tepkisini çekiyor.

Denizlilileri Pamukkale ile cezalandırıyorsunuz

Pamukkale eskiden Denizlili vatandaşların gezip görebildiği, hafta sonları piknik yapabildiği, havuzlarına girebildiği ve şehir dışından misafirleri geldiğinde ağırlayabileceği bir tarihi güzellikti. Herkes hafta sonu Pamukkale’ye gider yorgunluğunu, stresini atardı. Fiyatları düzenli olarak artırarak önce Denizlili vatandaşları Pamukkale ile cezalandırdınız. Yetmiyor Denizlili vatandaşlara resmen ‘Siz Pamukkale’ye gelme’ diyorsunuz. Dar gelirli insanlara Pamukkale’nin kapısını açılmamak üzere kapatıyorsunuz. İnsanlar geçim derdindeyken o paralarla Pamukkale’ye nasıl gelecek? Pamukkale bu milletindir, Denizli halkınındır. Kendi vatandaşına pahalı, yabancı turiste bedava Pamukkale’yi gezdiremezsiniz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ