Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Fiat Egea Hatchback satışa sunuldu işte fiyatı

Reklam
Fiat Egea Hatchback satışa sunuldu işte fiyatı
Spread the love

Egea Sedan sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da ciddi ilgi gördü. Şimdi de projenin ikinci adımı olan hatchback versiyonu da yollara çıkıyor. Avrupalı tüketicilerin tercihlerinde ilk sırada yer alan 5 kapılı hatchback karosere sahip Egea, sedan kardeşinin ihracattaki başarısını katlayarak çok daha ileri seviyelere taşımayı planlıyor.

Avrupa’da Tipo adıyla pazarlanan Bursalı Egea Hatchback, yüksek donanım seviyesi, konfor ve güvenlik paketleriyle sınıfında iddialı olmayı planlıyor.

GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ

Sedan daha farklı, şık bir iç mekana sahip olan Fiat Egea Hatchback’in sınıfında ilk kez ve tek olarak standart sunduğu ‘ileri sürücü destek sistemleri’ aracın ön tamponuna yerleştirilmiş bir radar sistemiyle entegre çalışıyor. Radar, önde seyreden araç ile aradaki mesafe ve hız farkını sürekli olarak takip ediyor. “Adaptif Hız Sabitleme”, “Çarpışma Riski Uyarı” ve “Otomatik Acil Durum Freni” sayesinde olası çarpışmalar önleniyor.

AVRUPALI RAKİPLERİ ZORLAYACAK FİYATLAR

Türkiye’de 53.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Egea HB, 5 yıl/100 bin kilometre garantili satılıyor. En üst donanım fiyatı 77.900 TL’ye yükseliyor. Otomobil ilk etapta manuel şanzımanlı olarak 1.4 litre 95 beygir ve 1.4 litre T-Jet 120 beygir benzinliyle, 1.3 litre 95 beygir ve 1.6 litre 120 beygir Multijet dizel motorla sunuluyor. Dizel otomatik versiyon ise sonbaharda bayilerde olacak.

SEDAN, 6 AYDA 16 BİN ADET SATTI

“Tofaş tarafından geliştirilen ve üretilen bu yeni modelimiz, halihazırda bu sınıfta Türkiye’de üretilen tek model olma özelliğini de taşıyor” diyen Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Egea Sedan ile pazara çok hızlı bir giriş yaptık; ürün ve konumlandırma açısından benzeri olmayan bir model oluşturduk. Egea Sedan satışta olduğu ilk 6 ayda 16 bin adetlik satış rakamına ulaşarak otomobil pazarında en çok satılan modellerden biri haline geldi. Şimdi yeni Fiat Egea Hatchback ile bu başarıyı taçlandıracağız” dedi.

REKORLA AYRIŞTI

İlk 4 aylık rakamlara bakıldığında Türk otomotiv sektörünün, ihracatta artış gösteren ender sektörlerden biri olduğunu belirten Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Sektörde üretim yüzde 3.1, ihracat yüzde 7 arttı. Biz burada çok farklı bir kulvardayız. Bizim ihracatımız yüzde 40 arttı. Bütün Türkiye’deki otomotiv sektörü ilk 4 ayda yüzde 7 artarken, Tofaş yüzde 40 ihracatını, yüzde 22 de toplam üretimini artırdı” dedi. (Kaynak: Habertürk)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ