Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Kilonuzu korumak için 10 kolay öneri

Spread the love

Kilo verdikten sonraki en önemli süreci oluşturan kilo kontrolü belli noktalara dikkat edilirse sanıldığı kadar zor değil.

Reklam
Kilonuzu korumak için 10 kolay öneri
Spread the love

İdeal kilo kontrolü kilo vermekten daha zordur. Kilo kontrolünün başarılı olması için yapmanız gereken şey sağlıklı hayatı bir yaşam biçimi olarak kabul etmeniz ve bunu sürdürülebilir kılmanızdır. Kilo almanıza neden olan alışkanlıklarınızı detaylıca incelemeli ve bunlardan kaçınmanın yollarını bulmalısınız. Kilo kontrolü için hayat tarzınızda yapılacak olan değişiklikleri belirlemeli ve kilo verdikten sonra da bu kurallara sadık kalmalısınız. Özel bir uzman tavsiyesi ile hazırlanan kişiye uygun diyetler ve kilo kontrolü önerileriyle dengeli bir yaşam biçimini ve ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. İşte kilo kontrolü yapmanızı sağlayacak ipuçları:

Kilonuzu korumak için 10 kolay öneri

1. Lif yoğunluğu yüksek ve uzun süre tok tutan besinler kilo kontolü için oldukça faydalıdır. Posa yönünden zengin sebze ve yulaf gibi yiyecekler hem enerjisi düşük olması hem de doygunluk vermesi yönünden öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilir. Kuru baklagiller ve meyveler de belirli miktarlarda tüketildiklerinde uzun vadede vücudun daha az yağlanmasını sağlar.

2. Günlük kalori alımını ve yakımınızı kontrol edebilirsiniz. Her gün aldığınız besinleri bir yere not edin ve günlük ortalama kaç kalori aldığınızı bulmaya çalışın. Bunun yanında günlük egzersiz aktivitelerinizi adımsayar gibi cihazlarla ölçerek kalori yakım miktarınızı da bulabilirsiniz. Günlük kalori alımı ve yakımını birbirine eşitlediğinizde kilo kontrolünü de sağlamış olursunuz.

3. Güne kahvaltıyla başlayın ve sık sık ama az az yemeye çalışın. Kahvaltıda tok tutan yumurtaya yönelmek ve domates, salatalık ile öğününüzü zenginleştirmek iyi bir alternatif olabilir.

4. Süt ürünlerini yağlı yerine yağsız veya az yağlı olarak tüketmek de kilo kontrolü açısından yararlı sonuçlar sağlar.

Kilonuzu korumak için 10 kolay öneri

5. Sağlıklı yaşam için aktif olmak ve sık sık hareket etmek kilo kontrolünü de kolaylaştırır. Merdivenleri kullanmak ve kısa mesafeleri yürümek farketmeden kalori yakmanızı sağlar.

6. Bol su içmek vücuttaki yağlanmayı önlemenin en temel prensiplerindendir. Bu nedenle günde en az 2.5-3 litre su içmelisiniz.

7. Fast food veya aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durmak kilo kontrolüne oldukça yardım eder.

Kilonuzu korumak için 10 kolay öneri

8. Günde en az 8 saat kaliteli uyku uyumak metabolizmanın açlık krizlerinin ve aşırı yeme isteğinin önüne geçer.

9. Rutin aralıklarla yağ ölçümü yaptırmak veya haftada bir kez tartılmak kilonuzu kontrol etmenizi kolaylaştırır.

10. Pozitif düşünmek, kendinizi sevmek ve ideal kiloyu korumak için gerekli motivasyona sahip olmak sağlıklı yaşamın belki de en önemli koşuludur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ