Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Egzersiz öncesi ve sonrası tüketmeniz gereken 5 besin

Spread the love

Kasların en çok yıkıma uğradığı antrenman öncesi ve sonrasında doğru besinler tüketerek antrenmandan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz.

Reklam
Egzersiz öncesi ve sonrası tüketmeniz gereken 5 besin
Spread the love

Egzersiz öncesinde ve sonrasında yiyeceğiniz besinlerin kalitesi egzersiz performansını ve kilo kontrolünü doğrudan etkiliyor. Spor öncesinde tercih edeceğiniz besin türü, miktarı ve zamanı dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alıyor. Kasların en çok yıkıma uğradığı antrenman öncesi ve sonrasında doğru besinler tüketerek antrenmandan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz.

Egzersiz öncesi ve sonrası tüketmeniz gereken 5 besin

1. YULAF EZMESİ VEYA MÜSLİ

Antrenman öncesinde yulaf ezmesi veya müsliyi yağsız süt ve yoğurtla birlikte tüketmek hem doyurucu hem de lif açısından zengin beslenmenize yardım eder. Antrenman öncesi gerekli protein ve karbonhidrat almanıza da yardım eden bu menüye çok ağır antrenman yapanlar kuru meyve veya kuru yemiş çeşitleri de ekleyebilir. Ayrıca yulaf ezmesinin üstüne bir miktar tarçın ekleyerek ani kan şekeri artışının da önüne geçebilirsiniz.

2. TAM TAHILLI EKMEK, PEYNİR VE DOMATES

Hafif bir atıştırmalık olarak bir iki ince dilim tam tahıllı ekmek yanında bir parça az yağlı peynir ve domatesi birlikte tüketerek antrenman öncesi ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayabilirsiniz. Menüye bir parça salatalık ve yoğurt ekleyerek daha doyurucu bir seçenek haline getirebilirsiniz.

Egzersiz öncesi ve sonrası tüketmeniz gereken 5 besin

3. SANDVİÇ VE AYRAN

Antrenman sonrasında karbonhidrattan zengin besinler tercih edebilirsiniz. Tam tahıllı ekmek arasına biraz peynir, ton balığı, somon füme veya hindi füme seçeneklerinden istediğinizi ekleyerek yeşillik ve domates eşliğinde kendinize harika bir sandviç hazırlayabilirsiniz. Balık tercih ederseniz meyve suyu et tercih ederseniz ayran tüketerek vücut için gerekli karbonhidrat ve protein desteğini sağlayabilirsiniz.

4. ESMER PİRİNÇ VE TAVUK IZGARA

Protein antrenman sonrası zarar gören kas ve dokuların onarımına ve büyümesine yardımcı olur. Karbonhidratlar ise kas yorgunluğunu önlemek için antrenman sonrasında mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdendir. Izgara tavuk ve esmer pirinç protein ve karbonhidrat açısından en iyi besin kaynaklarından ikisidir. Az yağlı tavuk ızgara ve sizi uzun süre tok tutan esmer pirinçten yapılmış pilavınızı çeşitli yeşillikler eşliğinde tüketebilirsiniz.

Egzersiz öncesi ve sonrası tüketmeniz gereken 5 besin

5. SOMON BALIĞI VE SALATA

En yüksek protein kaynaklarından biri olan somon balığını ızgara olarak ve mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış bir salata eşliğinde tüketebilirsiniz. İnce bir dilim kepek ekmeğini de öğününüze ekleyebilirsiniz. Böylece kaslarınıza gerekli protein kaynaklarını sağlamış olursunuz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ