Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Ameliyat sonrası yüzüne dokunabiliyor

Spread the love

3D teknolojisi estetik ameliyatlarda da kullanılmaya başladı. 3 boyutlu yazıcılarla birlikte birçok alanda kullanılmaya başlayan 3D teknolojisi ile estetik operasyon öncesi hastalara nasıl görüneceği gösteriliyor. Ameliyat olacak kişi, operasyon sonrası yüzüne dokunabiliyor.

Reklam
Ameliyat sonrası yüzüne dokunabiliyor
Spread the love

Türkiye’de 3 boyutlu yazıcı tekniğini kullanan plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Yakup Avşar uygulamayı şöyle anlattı, “Ameliyattan önce tasarımını bilgisayar üstünde yapıyoruz. Sonrasında 3 boyutlu yazıcıdan yüzün nasıl bir şekle geleceğini hastalar kendi yüz kalıpları ile görüyor. Ameliyat sonrası yüzünü görmek hastayı rahatlatıyor. Kararını daha kolay verebiliyor. Önceden kullanılan teknikler klasik veya nostaljik teknikler olup, kişinin ameliyat öncesi ve sonrası heykellerinin yapılmasıydı. Şimdi ise simülasyon dijital çağını yaşıyor, yüzden kalıp alınmıyor, çamurla uğraşılmıyor. Bunun yerine yüz veya vücut tarayıcıyla taranıyor, dijital görüntü bilgisayar ortamında düzenleniyor ve 3D yazıcıdan basılıyor.”

Ameliyat sonrası yüzüne dokunabiliyor

Dr. Avşar, ayrıca 3 boyutlu tekniği bilimsel makalelerin yer verildiği, Aestethic Surgery Journal isimli dergide de yayınlandı.

Ameliyat sonrası yüzüne dokunabiliyor

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ