Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

5 dakika şarj edin, 5 saat kullanın!

Spread the love

Quick Charge 4 ile beraber, 5 dakika şarj edilen telefon, 5 saat kullanılabilecek. Çok daha hızlı ve güvenli şarj sunan Qualcomm’un yeni teknolojisi, 2017’de telefonlara ilaç gibi gelecek.

Reklam
5 dakika şarj edin, 5 saat kullanın!
Spread the love

New York’ta gerçekleştirilen toplantıda, Snapdragon 835 ile beraber, Quick Charge 4 teknolojisi de tanıtıldı.

2017’nin ilk yarısında günlük hayatımıza girecek olan bu teknoloji, tüketicilerin şikayet ettiği bir çok sorunu çözecek gibi görünüyor.

İlk çıktığında tüketicilerin büyük beğenisini kazanan Quick Charge 3 ile kıyaslandığında, bu teknolojinin %20 daha hızlı ve %30 daha verimli enerji kullanımı ortaya koyması bekleniyor.

İyileştirmenin arkasında ise Dual Charge adı verilen paralel şarj teknolojisi yer alıyor.

Satın alınan bir telefon, eğer Quick Charge 4 destekliyorsa, sadece 5 dakika şarj edildiğinde, 5 saat kullanılabilecek.

Quick Charge 4, USB Type-C ve USB-PD desteğinin yanı sıra, endüstrinin desteklediği diğer kablo ve adaptörlerle de uyumlu olacak.5 dakika şarj edin, 5 saat kullanın
Qualcomm Başkan Yardımcısı Alex Katouzian’ın açıklamasına göre; Quick Charge 4 ile 15 dakika şarj edilen telefon bataryasının yarısı dolmuş olacak.

Bu durum, telefonu elinden düşürmeyen ve yoğun kullanan kişiler için tarifi mümkün olmayan bir iyileştirme.

Sektörün son zamanlarda yaşadığı güven sorunun altında, patlayan bataryalar ve yapılan duyurular yatıyor.

shiftdelete.net’in haberine göre Qualcomm, sahip olduğu INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) teknolojisini yenileyerek, üçüncü sürümünü Quick Charge 4 ile duyurarak bu güveni tazelemek istiyor.

Bu teknoloji sayesinde, doğru zamanda doğru voltaj verilen bataryanın sıcaklığı da anlık olarak kontrol ediliyor. Bu da, hızlı şarj nedeniyle bataryaların deforme olmasına ve tüketicileri tehlikeye atmasına engel oluyor.

Milyonlarca cihaz kullandı!
Quick Charge 4, aynı zamanda güç yönetimi için kullanılan en yeni IC (Entegre Devre) üniteleri olan SMB1380 and SMB1381’ye de sahip. Çok ince cihazların daha düşük empedansta yüksek verimle hızlı şarj olmasını sağlayacak olan yapı, %95 verimle çalışacak.

Qualcomm tarafından duyurulan Quick Charge teknolojisi, şu ana kadar 100’den farklı telefon modelinde ve 300’den fazla aksesuarda, 600 milyondan fazla üründe kullanıldı. Hem tüketicilerin beklentisi hem de enerjiyi daha verimli kullanmak için geliştirilen teknoloji, günlük hayatı daha da kolaylaştırıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ