Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Depremde hayatını kaybeden eşi için Denizli’de fidan dikti: “O gece kıyamet gibiydi”

Reklam
Depremde hayatını kaybeden eşi için Denizli’de fidan dikti: “O gece kıyamet gibiydi”
Spread the love

Kahramanmaraş depreminde eşini kaybeden Davut Avcıoğlu, Denizli’de deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin anısına oluşturulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanında yaşamını yitiren eşi için fidan dikti. Avcıoğlu, uykuda yakalandığı anı “O gece kıyamet gibi bir şeydi” sözleriyle nitelendirdi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Cankurtaran mevkisin de “6 Şubat Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı” fidan dikim töreni düzenlendi. Törene İl protokolünün ve vatandaşların yanı sıra İl merkezindeki KYK yurtlarında misafir edilen çok sayıda depremzede katılım sağladı. Afette hayatını kaybedenleri temsil eden binlerce fidan 7’den 70’e herkesin elliyle dakikalar içerisinde toprakla buluştu. Törende yer alan bazı depremzede vatandaşlar da diktikleri fidanlara yaşamını yitiren ailelerinin ve yakınlarının isimlerini verdi. Fidan diken depremzedelerin kimisi buruk bir mutluluk yaşarken kimisi de o gece yaşanan felaketin izlerini unutmaya çalışıyordu.

“BİZİM BİNAMIZDA 3 KİŞİ VEFAT ETTİ VE ONLARDAN BİRİ İSE EŞİMDİ”

O gece yaşadığı korku dolu anları anlatan ve kaybettiği eşinin anısına fidan dikimi yapan Davut Avcıoğlu, “Antakya’dan geldim ve deprem gecesi eşimi kaybettim. Bizim binamızda 3 kişi vefat etti ve onlardan biri ise eşimdi. Eşimin anısına buraya fidan diktim. Tabi tüm yakınlarım ve şehitlerimiz içinde dikim yaptım. İsimlerini fidanlara verdim. O gece kıyamet gibi bir şeydi. Şimşekler çakıyordu, 3 katlı binamız 2 katlı oldu. Arkama baktığımda eşimi göremedim. Sonra eşimin göğsüne kadar enkaz altında gördüm. Benim kemiklerim kırıldı ve Bingöl’de bir gece yoğun bakımda kaldım. Şimdi Denizli’de KYK yurdunda kalıyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ