Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Fakıbaba’nın istifasına AKP’den ilk tepki

Reklam
Spread the love

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın partiden ve vekillikten istifasına tepki verdi.

Fakıbaba'nın istifasına AKP'den ilk tepki

Ahmet Eşref Fakıbaba‘nın AKP’den ve milletvekilliğinden istifasıyla ilgili konuşan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal“Henüz Meclis’e gelen bir şey yok. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardan sonra sanırım TBMM’ye de dilekçe ile iletecektir” dedi.

Fakıbaba’nın istifasının henüz sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalardan ibaret olduğunu belirten Ünal “Ne partiye, ne Meclis’e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal medya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenimini doğuruyor. RTÜK seçimiyle bu istifanın ilişkilendirilmesini de doğru bulmuyorum. Bir sosyal medya açıklaması üzerinden bunun magazinini yapmak bence şu anda doğru olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

RTÜK’te boşalan koltuk

CNN Türk yayınında konuşan Ünal Fakıbaba’nın açıklamalarını yapacağını söyleyerek, “Gerekçelerini ortaya koyar ondan sonra da kendi açıklamaları, beyanları üzerinden o zaman bir değerlendirme yapılabilir. RTÜK’te AK Parti’nin bir üyeliği boşaldı, doğal olarak Meclis Başkanlığı üyeliği boşalan partiye bir yazıyla bunu bildirir. 12 Ekim’de Meclis Başkanlığı bir yazıyla bize bunu bildirdi, biz de buna cevaben bir yazı yazdık” ifadelerini kullandı.

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951’de Şanlıurfa Birecik’te doğdu. Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika’da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi’nde Başhekimlik yaptı.

1997’de Star TV’de yayınlanan ve başrollerinde İbrahim Tatlıses, Aydemir Akbaş, Atilla Pakdemir ve Gülben Erben’in yer aldığı “Fırat” adlı dizide rol aldı.

Saadet Partisi‘ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş‘un partiden ayrılış nedenini göstererek istifa etti.

28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AKP‘den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde milletvekili genel seçimlerinde AKP Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirildi.

2018’deki milletvekilliği seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ