Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Almanya enflasyonunda yeni rekor

Reklam
Almanya enflasyonunda yeni rekor
Spread the love

Almanya’da enerji fiyatlarının etkisiyle üretici fiyat endeksi ağustosta yıllık yüzde 45.8 ile yeni rekor artışa imza attı.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da enerji fiyatları enflasyonist baskı yaratmaya devam ediyor. Ülkede ağustos ayına ilişkin üretici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45.8 ile rekor yükseliş kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi üretici fiyat endeksinin yüzde 36.8 artması yönündeydi.
Almanya’da üretici fiyatlarında bir önceki rekor temmuz ayında yüzde 37.2 ile kaydedilmişti. Almanya’da ağustos ayında elektrik fiyatlarında hızlı yükseliş izlenmişti. Ağustos ayı sonunda Almanya’da gelecek yıl teslimatlı elektrik kontratının fiyatı artan enerji krizinin etkisiyle ilk kez bin euroyu aşmıştı.
Elektrik fiyatları Rusya’nın doğalgaz arzını kısmasının ardından ağustos ayında hemen hemen her gün rekor kırmıştı. Enerji maliyetlerindeki önlenemez artış Avrupa’da enflasyonu tetiklerken hane halkı ve şirket bilançoları üzerinde de baskıya neden oluyordu.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ