Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

DENİZLİ EFELERİ YÖRÜKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA YALIBİR

Reklam
DENİZLİ EFELERİ YÖRÜKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA YALIBİR
Spread the love
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-1024x332.png

MUSTAFA YALIBİR, bayramların birlik beraberliğin ve toplumsal barışın pekiştiği müstesna günler olduğunu söyledi

DENİZLİ EFELERİ YÖRÜKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA YALIBİR, bayramların birlik beraberliğin ve toplumsal barışın pekiştiği müstesna günler olduğunu söyledi

DENİZLİ EFELERİ YÖRÜKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA YALIBİR,, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında dini ve milli bayramların “Yörük” kültüründe ayrı bir önemi olduğunu ifade etti. Mübarek Kurban Bayramı’nı örf ve adetlere uygun olarak İslam dininin emrettiği şekilde kutlamayı umut ettiklerini de kaydeden Mustafa Yalıbir , “Bayramlar kırgınlıkların ortadan kalktığı dargınlıkların unutulduğu müstesna günlerdir” dedi.

Millet sevgisinin pekiştirilmesine ve dini duyguların artmasına vesile olan bayramların coşkuyla kutlanması ve bu coşkunun kuşaktan kuşağa aktarılması gerektiğini de belirten Mustafa Yalıbir mesajında; “Bayramlar, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının gelişerek perçinlendiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı özel günlerdir. Sevinçlerin paylaşılıp çoğalacağı, çaresizlerin hatırlanacağı günler olan bayramlarımız milli ve manevi bir değer sistemi olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman var olacaktır. Bayram günlerinde yoğunlaşan sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamının bütün bir yıla yayılmasının toplumsal ve bireysel her türlü sorunun çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Geçmişten bugüne koruduğumuz ve geleceğe taşıyacağımız, yardımlaşma geleneğimizin yansıması olan bayramlarda muhtaçlara yardım elinin uzatılması gerekiyor. Sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde inançlarımızı, örf ve adetlerimizi uygulayarak bu özel günlerin yaşatılması ve canlı tutulması hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ