Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Bozkurt Belediyesi Çiftçiye Bedava Elektrik Verecek…

Reklam
Bozkurt Belediyesi Çiftçiye Bedava Elektrik Verecek…
Spread the love

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “çiftçiye bedava elektrik” vaadinin arkasından, Denizli’nin Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik çıktı. Çelik’in 2 yıldır üzerinde titizlikle çalıştığı “Çiftçiye Bedelsiz Elektrik” projesi bu yaz hayata geçecek.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Birsen Çelik’i örnek göstererek;  Şanlıurfa ve Diyarbakır’da söz verdiği “çiftçiye bedava elektrik” vaadinin, Türkiye’de ilk kez Bozkurt’ta uygulamaya gireceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA ÖRNEK GÖSTERDİ…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derinleşen yoksulluk ve elektrik zamlarını ele aldı. 

birsen celik
BİRSEN ÇELİK/BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI

Çiftçilerin fahiş rakamlar nedeniyle elektrik paralarını ödeyemediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Hatay’da bir çiftçinin elektrik parasını ödeyemediğini, itiraz ettiği için de tarlasına jandarmayı yığdıklarını belirterek;  “Çiftçi için o tarlalar altın değerindedir, çocuklarının geleceğidir. Şanlıurfa’da söz verdim. Diyarbakır’da söz verdim. Çiftçiye elektriği bedava vereceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Bozkurt Belediye Başkanımız burada, Bozkurt Belediye Başkanımız bu konuda ilk ve önemli adımı atacak. Çiftçiye orada elektriği bedava verecek” dedi.

BOZKURT’UN BEDELSİZ ELEKTRİK PROJESİ…

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye örnek gösterdiği Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in “Çiftçiye Bedelsiz Elektrik” projesi 2022 yazından itibaren hayata geçecek.

İlçedeki 11 adet tarımsal sulama ve tarımsal kalkınma kooperatifinin ortaklığı ile gerçekleştirilen projenin tamamen bilimsel olması için, projenin bir ayağında da üniversite var; bu nedenle de üniversite ile işbirliği protokolü de yapıldı. Enerji kurumlarıyla her bir sulama kuyusunun fizibiliteleri, projelendirmeleri tamamlandı.

birsen1

Belediye daha önce geliştirdiği güneş enerjisi sahalarını kooperatiflere tahsis etti. GES’lerin işletme bakım hizmetlerini belediye karşılayacak.

Sistemin finansman kısmı da belediyenin kefaletiyle çözüldü. Ziraat Bankasından 0 faizli, 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli kredi kullanılacak.

Sistem devreye girer girmez çiftçiye ücretsiz elektrik verilip, sulaması yapılacak.

5 yıl sonrasında sistemin borcu bitince, ücretsiz elektrik kullanmanın yanında, çiftçi satılan elektrikten para kazanmaya başlayacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ