Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Bakan Nebati’den enflasyon yorumu: Biraz sabır

Reklam
Spread the love

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyondaki artışın sona ermesine ilişkin 8 ay sonrasını işaret etmeye devam ediyor. Daha önce enflasyonun aralık ayından itibaren her ay düşeceğini savunan Nebati, şimdi de “Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz” dedi. Nebati, açıklamasında sabır istedi.

Bakan Nebati'den enflasyon yorumu: Biraz sabır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceklerini iddia ederek, “Biraz sabır” dedi.

Nureddin Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması programında açıklamalarda bulundu.

Enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Nebati, “Enflasyondaki artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Fiyat artışlarının vatandaşlara sınırlı yansıması için adımları atmaya devam ediyoruz” dedi.

“Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz” iddiasında bulunan Nebati, “Enflasyon konusunda atılan adımlarla yıl sonunda gelecek makul seviye ve sonrasında emin olun sıkıntılı dönemi geçtiğimizde yine aynı karamsarlığa karşı biz, toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır” ifadelerini kullandı.

Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Mardin’e yönelik destekleri 11 kat artırdık. Birlik ve kooperatiflere ciddi bir kaynak artırdık. Ziraat Bankası önceliğinde sulamaya hazır alanlarının kanal projelerinin tamamlanması için projeyi ilan ettik. Biz bütün çiftçi su birlikleri kooperatifleri bu imkandan faydalanacak adımları hızlı hareket etmelerini rica ediyoruz. Sulama kanalları tamamladık. Tarımsal sulamada çok sayıda uygulamaları peşi sıra açıkladık.

Mardin yıllık ortalama 3 bin saat güneşlenme süresine sahip. Rahatlıkla güneş enerjisinden faydalanacak çalışmaları yapmamız lazım. Bu yıl yağmur yağdı. Mardin turizm merkezi, tarım merkezi aynı zamanda sanayisiyle ön planda olan bir şehir. Yüzde 61’i genç bunları istihdam etmemiz lazım.

Turizm gelirleri yüzde 103 artarak 24.5 milyar dolara geldi. Bu yıl yüksek turizm geliri elde etmeye devam edeceğiz. Cari işlemler dengesinde kayda değer bir iyileşme sağladık.

Enflasyondaki artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Fiyat artışlarının vatandaşlara sınırlı yansıması için adımları atmaya devam ediyoruz.

Her ay düzenli olarak toplanan fiyat istikrar komitesi ile de arz güvenliği konusunda yeni politika oluşturulmasına katkı sağlayacak çalışmalarımıza vurgu yapıyoruz. Altının tasarruf aracı olarak kullanılmasında önemli adımlar attık.

Küresel gelişmeler ve savaşın etkisiyle artan girdi maliyetleri yılık enflasyonu mart ayında 61.1 seviyesine yükselmesine sebep oldu. Enflasyondaki yükselişe bağlı olarak fiyatlama davranışları ve enflasyon beklentilerinin kötüleştiği bir dönemi yaşadık bunun farkındayız. Son dönemde tüketici enflasyondaki artışta döviz kuru ve emtia fiyatları arz yönlü ve maliyet artışı kaynaklı faktörlerin ön plana çıktığı için enflasyondaki bu artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz.

Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz.

Adımlarımızın etkilerini zaman içerisinde görüyoruz. Enflasyon konusunda atılan adımlarla yıl sonunda gelecek makul seviye ve sonrasında emin olun sıkıntılı dönemi geçtiğimizde yine aynı karamsarlığa karşı biz, toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır. Atmış olduğumuz adımlarla yatırımın, ihracatın ne kadar önemli olduğunun farkındayız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ