Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Kemal Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu’na alınmadı

Reklam
Kemal Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu’na alınmadı
Spread the love

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış” dediği Et ve Süt Kurumu’na alınmadı. CHP lideri daha önce de MEB ve TÜİK’e alınmamıştı.

CHP lideri, daha önce de Türkiye İstatistik Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmamıştı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığından sonra Et Süt Kurumuna da alınmadı. Kurumun önündeki bariyer açılmadı, yan taraftan giriş olmasın diye ESK’ya komşu olan Türkiye Uzay Ajansı’nın kapısı da, telle bağlanıp, dikenli sarmaşık sarıldı.

KILIÇDAROĞLU’NA ET VE SÜT KURUMU’NUN KAPILARI AÇILMADI

Et ve Süt Kurumu (ESK), binası önüne giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kapılar açılmadı.

Saat 10.00’da kuruma gelen Kılıçdaroğlu özel güvenlik tarafından karşılandı… Özel güvenlik görevlisi “Randevunuz olmadığı için içeri alamayacağım sayın genel başkanım” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Randevu için telefon ettim. Randevu verilmedi” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili (ESK) kapısının önünde açıklamalarda bulundu:

Daha önce TÜİK’e gitmiştim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin haklarını savunmak için.

Çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük ZAM almasının yolunu açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK’e gitmiştim.

Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı kamuoyuna duyurmak için MEB’e gitmiştim.Türkiye’de KPSS’de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda elenmişlerdi torpilleri olmadığı için.

Bugün Et ve Süt Kurumu’nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak.

Kadın milletvekilleri ile beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler.

“TARIM BAKANI’NIN TÜRKİYE GERÇEKLERİNDEN HABERİ YOK”

Beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bu çok ama çok önemlidir.

Tarım Bakanı dün katıldığı bir televizyon programında ‘Türkiye’de aç ve açıkta kimse yok. Herkesin karnı tok’ diye bir açıklama yapıyor. Tarım Bakanı’nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok.

Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de yoksullukla değil artık açlıkla mücadele ediyoruz. Yetersiz beslenme ile mücadele ediyor çocuklar.

*Son yapılan araştırmada çocuklarda kızların yüzde 85’inin kansızlıkla yüzde 68’de erkek çocuğunun kansız olduğu ortaya çıktı. Bu yetersiz beslenme, öğrenme güçlüğü çekmek demek. Aynı zamanda kronik açlık demek ve bütün çocuklar bununla mücadele ediyor.

Yaşlılar, çocuklar derin yoksullukla açlıkla mücadele ediyor. Yapılan araştırmalarda Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde çocukların yüzde 5’i bodur. Kronik açlık demek. Türkiye’de yoksulluk var açlıkla mücadele ediliyor şu anda.

Yoksulluk, açlık yok demek iyi bir temenni. Ben böyle bir dönem gerçekten görmedim. Her girdiğim evde gelişim bozukluğu olan çocuklar var.

Geçen hafta sosyal hizmet uzmanlarıyla görüştüm. ‘Gittiğiniz evde yetersiz beslenme nedeniyle gelişim bozukluğu olmayan bir çocukluk gördünüz mü?’ diye sordum. ‘Görmedik’ dediler. 7 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki gibi gösteriyor.Medyada çok fazla bilir kişi çıkıyor yoksullukla ilgili ‘Balık tutmaya öğreteceğiz, sosyal yardımlar olmasın’ diyorlar.

*Balık tutmak demek sağlıklı yeni nesillerin ortaya çıkması demek ama maalesef benim verdiğim rakamlarda olduğu gibi değil. Açlık var.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Yıllardır derin yoksulluk konusunda araştırma yapan, Türkiye gerçeklerini kamuoyu ile paylaşan saygın bir isim ve kendisinin derin yoksulluk manzarasıyla karşılaştığında yaşadığı sıkıntıları o da biliyor ben de biliyorum.

*Buradan, Saray’a ve Saray’ın yetkililerine çağrı yapıyorum. Beşli çeteye verilen imkanların, beşli çeteye verilen dolanların en azından binde 1’ini bu ülkenin yoksul aileleri içi harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez.

Sözler bana ait değil. Sözler Aydın’da bir STK’nın başkanına ait sözler. ‘Damızlık hayvanlar, süt inekleri kesiliyor.

*Kesile kesile nereye kadar gidecek bu. Yarın damızlık hayvanlar bittiğinde et sıkıntısı başlayacak.

“MİLLETİN ARTIK GÜCÜ KALMADI”

Süt ve hayvansal ürünleri bulamayacağız. Hayvancılık sektörünün, üreticinin sırtındaki yükün, tepesindeki balyozun artık inmesi gerekir. Milletin artık gücü kalmadı’ diyor.

Bugün süt ürünleri perişan. Bir kilo kıyma 100 liraya dayandı. Hangi asgari ücretli çocuğuna düzenli süt alabilecek?

Saray ve yetkilileri bunu ne kadar duyarlar bilmiyorum ama açık ve net söylüyorum. Benim yaptığım çağrı bu ülkedeki insanların refahı içindir.

Et ve Süt Kurumu çiftçinin, üreticinin yanında olmalı. Et ve Süt Kurumu’nun kaynaklarını birilerine peşkeş çekerseniz, onun kaynaklarını üreticiye değil birilerine tahsis ederseniz çocuklar yatağa aç girer.

Bu nedenle çağrımı yineliyorum. Beşli çeteye sağladığın imkanları, milyonlarca doların binde birini üreticiye verirseniz hiçbir çocuk yatağa aç girmez.

Kılıçdaroğlu, ayrıca RAMAZAN BAYRAMI’ndan sonra ‘Milletin Sesi’ mitinglerine yeniden başlayacaklarını açıkladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ