Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Denizli’de İçme Suyuna 440 Milyon Liralık Dev Yatırım

Reklam
Spread the love
Denizli'de İçme Suyuna 440 Milyon Liralık Dev Yatırım

Denizli’nin Honaz ilçe sınırları içinde yer alan ve 2017 yılında tamamlanan Akbaş Barajı’nda hayata geçirilen içme suyu isale hattı ile içme suyu arıtma tesisi projesi tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 440 milyon liraya mal olacak dev yatırımın Denizli’nin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacağı ifade edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Osman Zolan, projenin Denizli İçme Suyu İsale Hattı ile Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Başkan Osman Zolan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü ve beraberindekiler katıldı. Çalışanlar ile bir süre sohbet ederek, kolaylıklar dileyen Başkan Osman Zolan, 2017 yılında yapımı tamamlanan Akbaş Barajı’nın Denizli’nin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığını söyledi. 

“İçme suyu projesi 2021 yılında tamamlanacak” 

Denizli'de İçme Suyuna 440 Milyon Liralık Dev Yatırım

Denizli’nin içme suyu noktasında zengin bir şehir olmadığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Şehrimizde derin pompalarla yer altı sularından içme suyumuzu sağlıyoruz. Bu konuda geleceğe daha güvenle bakma ve suyun depolanması anlamında elimizde çok fazla imkan görünmüyor. Derin pompalarla yer altından çektiğimiz ve kaynaklardan gelen su, şu anda Denizlimizin ihtiyacını ancak karşılıyor” dedi. Denizli’nin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak proje hakkında bilgi veren Başkan Zolan, “İçme suyu arıtma tesisimizin günlük kapasitesi 100 bin metreküp olacak ve saniyede 1100 litre su gelecek. Barajdan çelik borularla suyu arıtma tesisimize, arıtma tesisimizden çıkan suyu da aynı çelik hatlarla, şehrimize ulaştıracağız. Projemizi 2021 yılında tamamlamayı, barajdan gelen suyu şehrimize kavuşturmayı öngörüyoruz” diye konuştu. 

Denizli'de İçme Suyuna 440 Milyon Liralık Dev Yatırım

“Denizli için önemli bir yatırım”

Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde, bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün projeyi Denizli Büyükşehir Belediyesi adına inşa ettiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Proje tamamlandığında Denizlimiz 2050 yılına dek içme suyu sıkıntısı yaşamayacak” diye konuştu. Akbaş Barajı’nın Denizli’ye kazandırılmasında emek ve katkıları olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür eden Başkan Zolan, “Bu Denizlimiz için çok önemli bir yatırımdır. Allah’ım kazasız, belasız tamamlamayı nasip etsin. Güzel Denizlimizin yarını daha güzel olsun” diye konuştu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ