Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Köy çocukları sinemayla tanıştı

Spread the love

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan ’Çocuk Olarak Haklarımızı Biliyoruz ve Geleceğimize Hazırlık Yapıyoruz’ projesi kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi koordinasyonuyla ücra köylerdeki çocuklar sinemayla tanıştırıldı.

Reklam
Köy çocukları sinemayla tanıştı
Spread the love

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan ’Çocuk Olarak Haklarımızı Biliyoruz ve Geleceğimize Hazırlık Yapıyoruz’ projesi kapsamında YYÜ Öğrenci Konseyi öğrencileriyle ortaklaşa yürütülen sinema etkinliğine 400 çocuk katıldı. Çocuk animasyon tarihinin en komik filmlerinden biri olan ’Zootropolis Hayvanlar Şehri’ filminin izletildiğini ifade eden Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, sinemanın çocukların hayal gücünü geliştiren önemli bir araç olduğunu söyledi. Koç, “Çocuklarımızın ilgi ve becerilerini arttırma amacıyla görsel bilgi ve birikimlerini geliştirmeye yönelik olarak daha önce hiç sinemaya gitmemiş ve o heyecanı tatmamış, özelikle kırsal kesimde ekonomik ve sosyal yoksunluk içerisinde olan aile çocuklarını sinemayla buluşturarak bir nebzede olsa yardımcı olma gayesi güttük. Aynı zamanda çocuklarımızın güzel bir çocukluk hatırası olsun istedik” dedi.

Arkadaşları ile birlikte film izleyen miniklerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, çocuklar etkinliğin tekrarlanmasını da istediler.

 

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ