Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Kilo kontrolü için 5 anahtar bilgi

Spread the love

Kilo verdikten sonraki en önemli aşama verilen kiloları geri almamak. Bunun için dengeli beslenmek şart!

Reklam
Kilo kontrolü için 5 anahtar bilgi
Spread the love

Kilo vermek kadar verilen kiloları korumak ve sağlıklı yaşamayı yaşam biçimi haline getirmek de oldukça önemli. Sürdürülebilir bir kilo kontrolü için kilo almanıza neden olan besinleri dikkatli tüketmek ve sağlıklı besinlere menülerde daha fazla yer vermek başarının en önemli adımları olarak görülüyor. Gün içerisinde alınan ve harcanan kalori miktarını dengede tutarak kilo kontrolünü kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Kilo kontrolü için 5 anahtar bilgi

İşte kilo kontrolü için altın bilgiler:

1. Besleyicilik oranı yüksek besinleri tercih edin

Günde en az 3 porsiyon sebze ve meyve tüketmek ideal kilosunu korumak isteyenler için önemli. Yumurta, yulaf ezmesi ve elma gibi yiyecekler hem besleyicilik açısından hem de tok tutan yiyecekler olduğu için sık sık tüketilmeli. Karbonhidrat alımı için çavdar ve tam buğday ekmeği tercihleri içerisindeki kompleks karbonhidratlar açısından faydalı. Günde en az 4 ince dilim tam buğday ekmeği tüketebilirsiniz. Domates ve salatalık ise ana yemeklerin yanında yenmesi gereken besinlerdendir. Antioksidan özelliği olan domates kilo kontrolü için en önemli yiyeceklerin başında geliyor.

2. Sabah kahvaltısını asla es geçmeyin

Güne doyurucu bir öğünle başlamak hem daha sağlıklı hem de daha zinde hissetmenizi sağlar. Protein ve kaliteli karbonhidrattan oluşan bir sabah kahvaltısı ideal kiloyu korumanın en pratik yollarından biri. Sizi öğle yemeğine kadar tok tutan ve gereksiz atıştırmaların ve ağır bir öğle yemeğinin önüne geçen kahvaltı asla es geçilmemesi gereken bir öğün.

Kilo kontrolü için 5 anahtar bilgi

3. Bol su için

Kilo kontrolü için günde en az 3 litre su içmek şart. Çay veya diğer meyve suları suyun yerine geçmeyeceği için su içmek oldukça önemli hale geliyor. Su vücuttaki toksik maddeleri atmaya yardım etmesinin yanında tok kalmanızda da oldukça etkili.

4. Tatlı olarak kuru meyve tüketin

Canınız tatlı yemek istediğinde kuru kayısı veya kuru incir gibi kuru meyvelerden faydalanmak kilo kontrolünü kolaylaştırıyor. Sütlü tatlılar ve bir parça bitter çikolata da az kalorili tatlı atıştırmalıkları arasında gösterilebilir.

Kilo kontrolü için 5 anahtar bilgi

5. Akşam saatlerinde ağır yemekler tüketmeyin

Metabolizma hızının düştüğü akşam saatlerinde ağır ve yağlı yiyecekler tüketmek sindirimi zorlaştırır ve kilo almanıza yol açar. Akşam yemeklerinde salata, yoğurt ve sebze besinleri tüketmek kilo kontrolüne yardım eder.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ