Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Akıllı ulaşımda akıllı çözümler

Reklam
Akıllı ulaşımda akıllı çözümler
Spread the love

Denizli Büyükşehir Belediyesi, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak sürdürdüğü akıllı ulaşım tekniklerini başarı ile sürdürüyor. Bilgisayar veya akıllı cihazlarından belediye otobüslerinin anlık konum bilgileri ve otobüs hareket saatleri gibi birçok bilgiye anında ulaşan vatandaşlar sistemden övgüyle söz ediyor.

Türkiye’de ilk kez yerli ve milli olarak geliştirilen Trafik Yönetim Sistemi ile Ulaşım Portalı, Toplu Taşıma Denetim Sistemi, Yeşil Dalga Sistemi gibi akıllı şehir uygulamalarını Denizlilerinin hayatına kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde örnek çalışmalarını başarı ile sürdürüyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin akıllı şehir uygulamalarından biri olan “Ulaşım Portalı” vatandaşların sıklıkla kullandığı uygulamalardan biri olmaya devam ediyor. Vatandaşlar masa üstü bilgisayar veya akıllı cihazlarından belediye otobüslerinin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri gibi birçok bilgiye anında ulaşıyor. Uygulamada otobüslerin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri, kart dolum noktaları, duraktan geçen hat bilgileri, kart türleri ve ücret tarifeleri, ulaşımla ilgili anlık duyuru ve haberler, talep, öneri ve şikayet erişimi, iletişim bilgileri, etrafımdaki duraklar ve çevremdeki otobüsler gibi birçok veri anlık olarak izlenebiliyor.

Ulaşım Portalı: https://ulasim.denizli.bel.tr https://

ulasim.denizli.bel.tr adresi ile giriş yapılan Ulaşım Portalı’nda yer alan seferlerin vatandaşların talepleri doğrultusunda sürekli incelendiği ve sefer yoğunluklarına göre günlük sefer sıklıklarının belirlendiği ifade edildi. Özellikle hafta sonu yolculuk taleplerinin azalması ile birlikte otobüs sefer sıklıklarında değişiklikler yapıldığı kaydedilirken, sefer değişikliklerinin ulasim.denizli.bel.tr üzerinden veya kentin belirli noktalarında bulunan akıllı durak ekranlarından, otobüs duraklarında bulunan QR kodlu bilgi levhalarından da anlık olarak takip edildiği belirtildi.  

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ