Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

İşte Denizli’nin öncelikli tehlikeleri!.. Deprem, sel, kuraklık ve yangın!

Reklam
İşte Denizli’nin öncelikli tehlikeleri!.. Deprem, sel, kuraklık ve yangın!
Spread the love

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında yapılan çalışmaların ele alındığı tanıtım toplantısında konuşan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, “Denizli’de geçmişte yaşanan afetler göz önünde bulundurularak ve yapılan anket sonucunda; deprem, kütle hareketleri (heyelan ve kaya düşmesi), meteorolojik ve iklim değişikliği kaynaklı afetler (taşkın, sel, kuraklık) ve yangın (kentsel ve orman yangınları) İRAP’ta ilimizin öncelikli tehlikeleri olarak belirlenmiştir” dedi.

Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı; Vali Ali Fuat Atik’in başkanlığında,  11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ergüvenç Süleyman Erdemir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Veysel Yanık, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve İRAP’ın hazırlanması ve uygulanması sürecinde yer alan tüm paydaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İRAP Denizli Tanıtım Toplantısı Denizli AFAD İl Müdürü Ali Etiz ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından açılış konuşmalarının yapılmasıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Ali Fuat Atik, “Afetlerin olası etkilerini dikkate alarak bu etkileri en aza indirmek adına, afetler olmadan hayata geçirilmesi gerekenleri süreç dahilinde belirleyen, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olacak olan Denizli İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Çalışmalarımız AFAD Başkanlığı koordinesinde ve kılavuzluğunda ilimizdeki paydaş kurum/kuruluşların katılımlarıyla bu yılbaşında başlamış ve yıl sonu itibari ile tamamlanmıştır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da bizzat yakından takip ettiği ve bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen Denizli İl Afet Risk Azaltma Planının amacı; Afete dirençli/dayanıklı toplum ve yerleşimler oluşturmaktır. Ayrıca, doğa ve insan kaynaklı tehlikelerin toplumdaki yapılı çevre üzerinde doğurabileceği etkilerin tahmin edilmesini ve bu etkileri azaltma amacını hedeflemektedir. İRAP Denizli hazırlık çalışmalarının başlangıcında, ilimizde geçmişte yaşanan afetler göz önünde bulundurularak ve yapılan anket sonucunda; Deprem, Kütle Hareketleri (Heyelan ve kaya düşmesi), Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler (Taşkın, Sel, Kuraklık) ve Yangın (Kentsel ve Orman Yangınları) İRAP’ta ilimizin öncelikli tehlikeleri olarak belirlenmiştir.  

Planın en önemli toplantısı Konuşmasına Denizli İRAP’ın her aşamasına katkı sağlayanlara teşekkür ederek devam eden Vali Atik, “Bugün gerçekleştirilen İRAP Denizli tanıtım ve uygulama toplantısı konusu itibariyle planın en önemli ayağını oluşturan, amaç ve hedefler dikkate alınarak oluşturulan eylemlerin sorumlu ve destek kurum, kuruluşlar ile bir araya gelerek tamamlanmış, bundan sonraki süreçte eylemlerin sorumlu ve destekleyici kurumlar tarafından zamanında ve titizlikle gerçekleştirmesini beklemekteyiz. Bu vesileyle, kurum ve kuruluşlarımızın iş birliği içinde tamamlanmış Denizli İl Afet Risk Azaltma Planının her aşamasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ