Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Kulisleri sallayan iddia: CHP ve DEVA Partisi, vekil sayısı konusunda anlaşamadı

Reklam
Kulisleri sallayan iddia: CHP ve DEVA Partisi, vekil sayısı konusunda anlaşamadı
Spread the love

14 Mayıs seçimleri öncesinde siyasi partiler vekil listelerini 9 Nisan’a kadar teslim etmek için çalışıyor. 6’lı Masa’da bulunan Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ise seçimlere CHP listelerinden girecek. Ancak bu konuda DEVA lideri Ali Babacan’ın kendilerine söz verildiği gibi 20 vekil istediği, Kılıçdaroğlu’nun ise ancak 5 vekil vermeyi planladığı öne sürüldü.

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Partiler ve liderler de çalışmalarını buna göre şekillendiriyor.

LİSTELER İÇİN HUMMALI HAZIRLIK VAR

YSK’nın ilanına göre cumhurbaşkanlığı yarışında 4 isim bulunacak. Bu isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan oldu. Bunların yanı sıra vekil seçimleri içinse partilerin liste hazırlama çalışmaları sürüyor.

9 NİSAN’A KADAR TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR

Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini 9 Nisan günü en geç saat 17.00’ye kadar YSK’ye teslim edecek. Bağımsız milletvekili adayları da aynı gün saat 17.00’ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapacak.

CHP LİSTESİNDE BABACAN KRİZİ

Listelerin teslim edilmesine sayılı gün kala kulislerde dikkat çeken bir iddia dile getirildi. Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’nin haberine göre Kılıçdaroğlu, 6’lı Masa’da bulunan Demokrat Parti’ye 2, Saadet Partisi’ne 3, Gelecek Partisi’ne 3, DEVA Partisi’ne 3 milletvekilliği vermeyi planlıyor. Ancak bu duruma daha önce 20 vekil sözü verildiği öne sürülen DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın tepki gösterdiği söyleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun ise DEVA Partisi’ne 20 milletvekilliği vermeyeceği, 3 olarak planlanan vekil sayısını 5’e çıkarılabileceği ifade ediliyor. Bazı DEVA Partisi yöneticilerinin ise Kılıçdaroğlu için, “Adam bizi sattı” dedikleri iddia edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ