Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Vali’nin sosyal medyaya düşen sözleri şaşkınlık yarattı: Depremle ilgili inanılmaz itiraf

Reklam
Vali’nin sosyal medyaya düşen sözleri şaşkınlık yarattı: Depremle ilgili inanılmaz itiraf
Spread the love

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin’in depremin 8. gününde depremzedelerle yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı. Valinin videoda, “Durum gördüğünüzden bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü” dediği duyuldu.

Deprem bölgesine koordinatör vali olarak atanan Şırnak Valisi Osman Bilgin‘in 6 gün önce yaptığı bir konuşmanın videosu ortaya çıktı. Resmi can kaybı sayısının 32 bin dolaylarında olduğu 8. gündeki (13 Şubat pazartesi) açıklamasında Vali Bilgin, ölü sayılarına işaret ederek, gerçek rakamların açıklanandan en az 3-4 belki de 5 kat daha yüksek olduğunu söyledi.

Vali Bilgin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadığımız afet çok büyük bir afet. Bir örnek vermek istiyorum. Nurdağı ilçesinin -dün akşam kararını aldık Sayın Çevre Bakanı ile- ilçeyi kaldırıyoruz. Komple yıkıyoruz. Tamamını yüzde yüzünü yıkıyoruz. Yaşanan felaketi anlayın diye anlatıyorum size. Şu anda 150 ölü çıkan apartman var.

‘Şehirler haritadan silindi’

Tabii ki yüce Allah’ın takdiri ilahisi. O olmadan bir saniye bile adım atamayız ve bir saniye sonrasına da hükmedemiyoruz. Ben Trabzonlu olduğum için bizde hocalık fazladır onu da söyleyeyim. Hocam burada olduğu için çok fazla konuşmuyorum da. Şunu anlatmaya çalışıyorum biz insan olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Biz onun için buraya geldik. İnsan olma gereği. Devletin temsilcisi olarak sizlerle beraber olmak, sizi dinlemek için geldim. Kusura bakmayın belki geç geldim ama durum gördüğünüzden bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü. Bazı illeri komple yıkıp yeniden iller yapacağız.

Dolayısıyla gördüğünüz İstanbul veya Erzincan depremi… Hiçbirine benzeyen bir deprem değil. Şehirler haritadan silindi, yeni haritalar oluşturulacak. Devlet olarak, devletin görevlileri olarak geç gelmişsek sizden özür diliyoruz.”

CHP’li Ali Mahir Başarır da sözkonusu videoyu, “Gaziantep Nurdağı’na ‘Koordinatör Vali’ olarak atanan Şırnak Valisi Osman Bilgin’den itiraf gibi açıklama!” notunu düşerek paylaştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ