Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

16 seçim anketinin ortalaması! İlk 5’te sürpriz

Reklam
16 seçim anketinin ortalaması! İlk 5’te sürpriz
Spread the love

Aralık ayında yapılan 16 seçim anketinin ortalaması! İlk 5’te sürpriz yok ama aşağıda işler karışık

Partiler seçim çalışmalarına devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Aralık ayı içerisinde yapılan 16 seçim anketinin ortalamasına göre AK Parti yüzde 33.2 ile birinci sırada, CHP ise yüzde 26 ile ikinci sırada kendine yer buldu. Anketlerin ortalamasına göre DEVA, Gelecek ve Zafer Partisi’nin yarıştığı alt sıralarda ise işler biraz karışık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı açıklaması siyaset arenasında hareketliliği artırdı. Partiler seçim çalışmalarına devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak aralık ayı içerisinde yapılan 16 genel seçim anketinin ortalaması alındı.

AK PARTİ 7 PUAN ÖNDE

Aralık ayındaki ortalamaya göre AK Parti yüzde 33.2 ile birinci sırada, CHP yüzde 26 ile ikinci sırada, İYİ Parti yüzde 13.8 ile üçüncü sırada, HDP yüzde 10.1 ile dördüncü sırada, MHP ise yüzde 7.3 ile beşinci sırada kendine yer bulabildi.

AŞAĞI KISIMDA İŞLER KARIŞTI

İlk 5’te sıralamanın değişmediği aralık ayı anketlerinin ortalamasına göre; aşağı kısımda ise işlerin biraz karışık olduğu görülüyor. Sığınmacılarla ilgili çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Ümit Özdağ önderliğindeki Zafer Partisi‘nin yüzde 2.3 ile altıncı sırada yer aldığı araştırmada DEVA Partisi yüzde 2, Gelecek Partisi ise yüzde 1.4’te kaldı.

İşte anketlerin aralık ayı ortalaması;

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ