Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Kışa girerken koronavirüs tablosunda dikkat çeken artış

Reklam
Kışa girerken koronavirüs tablosunda dikkat çeken artış
Spread the love

İki haftalık koronavirüs tablosu açıklandı. Önceki döneme göre 6 binlik vaka sayısı farkı var.

 

Türkiye’de 31 Ekim-13 Kasım haftasında 28 bin 808 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı, 73 kişi hayatını kaybetti. 17-30 Ekim tarihine ait verilerde ise 22 bin 887 kişinin testi pozitif çıkmış, 64 kişi hayatını kaybetmişti. Salgının başından bu yana toplam vaka sayısı 17 milyon 005 bin 537, toplam can kaybı ise 101 bin 400 oldu.

Daha çok ve çeşitli virüs göreceğiz

İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Azap “3 yıldır Covid-19 önlemleri sayesinde solunum virüsleri dolaşamadığı için toplumda genel bağışıklık azaldı. Bu kış daha çok ve çeşitli virüslerle hastalık göreceğiz. Üstelik biraz daha ağır seyirli olacak infeksiyonlar” dedi.
Azap “Okulların açılmasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda solunum yolu infeksiyonlarında ciddi artışlar olması kaçınılmaz. COVID, grip vb. infeksiyonlardan korunmak için kapalı alanlarda ve toplu taşımada maske kullanmaya başlamamız gerekli. Grip ve COVID aşılarını da tamamlamalıyız” paylaşımında bulundu.


Aşılarınızı olun


Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, kış öncesi Covid-19 salgınında bir tırmanış yaşanabileceğini belirterek hatırlatma dozu gelenlerin mutlaka aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

6 ay sonra ilk ölüm

Covid-10’a karşı sıfır vaka politikası uygulayan Çin’de önceki gün 6 ay sonra ilk ölüm yaşanmıştı. Ülkede sonbaharla birlikte, bulaşıcılığı yüksek alt varyantların yayılmasıyla vaka sayısının arttığı gözleniyor. Günlük vaka sayısı son 5 günde 20 bini aştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ