Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Marmaris’te orman yangını: 200 hektar alan küle döndü

Reklam
Marmaris’te orman yangını: 200 hektar alan küle döndü
Spread the love

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. Havanın kararmasıyla havadan müdahale durdurulurken, sabah saatlerinde havadan müdahale yeniden başladı. 200 hektar alanın küle döndüğü yangına OGM, 20 helikopter,14 uçakla müdahale yapıldığını açıkladı. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise yangına 4-5 tane helikopter müdahale edildiğini belirtti.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangını devam ediyor.
Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren yeniden havadan müdahale edilmeye başlandı.
 
aa-20220622-28221558-28221551-marmaristeki-orman-yanginina-havadan-ve-karadan-mudahale-ediliyor.jpg
Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden yangına havadan 20 helikopter, 14 uçak, karadan ise bin 480 personel yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
‘Yangın kontrol altına alınabilmiş değil’
Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’nde yangındaki son durum hakkında bir açıklama daha yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay“Yangın tam anlamıyla kontrol altına alınabilmiş değil. Belli yerlerde şiddetini artırıyor ama karadan ve havadan çalışmalar devam etmekte” dedi.


Sabah saatlerinde 4 helikopter ve 1 uçağın yangına müdahale ettiğini belirten Oktay, “Sonrasında 8-10 helikopter ile 4-5 uçağa kadar gördüm” dedi. 
Oktay, rüzgarın da çalışmaları zorlaştırdığını belirtti.
‘3 noktada yangının başladığı görülüyor’
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Halk TV’de Neden Sonuç programında yangındaki son durum hakkında bilgi verdi. Oktay, “Çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Hedefimiz, umudumuz bir an önce yangının kontrol altına alınması yönünde. Sabah 06.00’ya doğru helikopter havadan müdahalesine başladı. Saat 08.00 civarlarında 4 helikopter ve 1 uçakla müdahale ediliyordu. En son sahada çalışan arkadaşlarımızın söylediğine göre 8 helikopter, 2 uçakla yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Geceden beri karadan başta orman emekçilerimiz olmak üzere çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Birkaç saat içinde tamamen kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarına başlarız diye hedefliyoruz” dedi.

Oktay şöyle devam etti:
“Şu an için bir eksik olduğunu söylemeyiz. Hem havadan hem karadan gerekli müdahaleler gerçekleştiriliyor. Henüz tam tespit yapamamakla birlikte en az birkaç yüz hektar etkilendiğini söyleyebilirim.
Dün akşam itibariyle sadece tedbir amaçlı tahliyeler söz konusu oldu. 30 civarında ev tahliye ettik. Hiçbir vatandaşımız, hiçbir yerleşim yeri zarar görmedi. Herhangi bir yaralanma ve can kaybı da yaşanmadı.
Yangının başladığı noktayı değerlendirdiğimizde ‘Yedi Adalar’ bölgesi dediğimiz bir yer. Oldukça da bakir bir yer. Karadan da ulaşımın çok mümkün olmadığı bir yerdir. O bölgede 3 noktada yangının başladığı görülüyor. Bununla alakalı ilgili kurumlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. “
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ