Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’dan Açıklama.

Reklam
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’dan  Açıklama.
Spread the love

Merkezefendi Belediyesi’nde encümen seçimlerinde, CHP’li meclis üyelerinin, kendi adaylarına oy vermemesi sonucu encümenin muhalefete kaptırılması büyük rahatsızlık yaratmış, bununla ilgili örgütte büyük rahatsızlık başlamıştı. işte açıklamanın noktasına dokunmadan yayınlıyoruz.

chp merkezefendi ilçe başkanı Ali Osman Horzum

Değerli Yol Arkadaşlarım,
Son günlerde yaşanan olumsuz olaylar neticesinde hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Haklı olarak da neler yaşandığını, ne aşamada olduğumuzu, Örgütün tavrını merak ettiğinizi biliyorum. Bu bağlamda sizlere ana hatları ile bir açıklama yapma ihtiyacı duydum.
Öncelikle 01.04.2022 günü Merkezefendi Belediye Meclis Grubumuzla toplandık. Bu ay gündemde olan Komisyonların seçimi vardı. Belediye Başkanımızla mutabakat halinde dağılımları yapıp bu dağılımları Meclis Üyelerimiz ile paylaştık. Bütün Meclis Üyelerimiz kabul etti. En ufak şekilde bir itiraz gelmedi. Kararları tutanak altına alıp imzalarımızı Grup Kararı olarak attık.
Akabinde Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis Toplantısında açık oylamalarda bir problem yaşanmadı. Fakat GİZLİ OYLAMA ile yapılan ENCÜMEN seçiminde maalesef Grubumuzun Adayları olan Özdilek KOÇOĞLU’na 15, Sündüs BAŞSORGUN’a 5 oy çıktı. Görüldüğü üzere, Grubumuzun adayına, Grup Kararımız olmasına rağmen (ki grubumuzda hiç kimse itiraz etmedi) kendi arkadaşlarımız oy vermemişler.
Sonrasında Olağanüstü Grup Meclisi Toplantısı yaptık. Beni en çok üzen tarafta burası; bütün Meclis Üyesi arkadaşlarım oy verdiklerini iddia ettiler!!! Grup Kararına, Parti İlkelerine, Tüzüğe, Yönetmeliğe uymama cesareti olan arkadaşlarımız, UYMADIK deme cesaretini maalesef göstermediler.
Araştırmalarımızı derinleştirerek, tek tek yapılan görüşmeler, bilgiler, görgüler ve belgeleri ortaya koyduk. Araştırmalarımız halen devam etmekte olup, şu an itibariyle elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kendileri ile yapılan görüşmelerde Necdet YILMAZ, Cihan SARAÇOĞLU, Serkan KAYA; olayın bu hale gelebileceğini öngöremediklerini, Merkezefendi Belediyesine ve Partimize verdikleri bu zarardan son derece üzüntü ve kaygı duyduklarını, bu bağlamda kamuoyundan ve Partimizden özür dilediklerini beyan ettiler. Meclis Üyemiz ve Belediye Başkan Yardımcımız Necdet YILMAZ, Sayın Belediye Başkanımıza Başkan Yardımcılığından istifasını sunmuştur. Meclis Üyemiz ve Merkezefendi Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur TUNÇ, Kooperatif Başkanlığından istifa etmemiş, Yasal Sürecin sonunda gereğini yapacağını beyan etmiştir.
Burada ayrıca, Parti Tüzüğüne, Grup Kararına uyan. oy veren arkadaşlarımızın da zan altında kalmaları, ekip arkadaşlığına, yol arkadaşlığına hiç uymayan bir tavırdır. Hiçbirimizin diğer bir arkadaşımızı zan altında bırakma hakkı yoktur. Bu bağlamda oy veren Meclis Üyelerimiz, Başkan Şeniz DOĞAN, Fatma ATICI BAKCIN, Özdilek KOÇOĞLU, Sündüs BAŞSORGUN, İbrahim ABUŞAHA’dır.
Yukarıda da bahsettiğim gibi, inceleme ve araştırmamız devam etmektedir. Bu sürecin sonunda nedamet gösteren Meclis Üyelerimizle, nedamet göstermeyen Meclis Üyelerimize yapılması gereken yapılacaktır. Parti Tüzüğümüz ve Yönetmeliklerimiz uygulama süreci devam etmektedir.
Partimizi kamuoyu önünde hiç kimsenin tartışmaya, tartıştırtmaya hakkı yoktur. Şu unutulmasın ki, hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde değildir. Sorusu olan, eleştirisi olan, önerisi olan varsa lütfen sosyal medya yerine, İlçe Binamıza buyursun gelsin. Bir asırlık tecrübeye sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi her zaman, Parti Tüzüğümüze aykırı hareket edenler için gereğini yapmış ve yapacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sizlere saygı ile duyurulur.

chp merkezefendi ilçe başkanı Ali Osman Horzum

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ