Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

O ÖĞRETMENE KAMU DAVASI

Reklam
O ÖĞRETMENE KAMU DAVASI
Spread the love

Öğrencisine yumruk atan öğretmen hakkında kamu davası açıldı! Serbest kalması tepki çekmişti

Aksaray’da 11 yaşındaki öğrencisine şiddet uygularken görüntülenen öğretmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bu duruma sosyal medyada tepki yağarken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı öğretmen hakkında kamu davası açıldığını ve hakkında 1,5 yıla kadar hapis talep edileceğini açıkladı.

14 Aralık günü Aksaray‘ın Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda öğretmen Ali Rıza Y., ders sırasında 5’inci sınıf öğrencisi T.K.’yı sınıftan çıkartıp koridorda tokat ve yumruk atıp dövdü, boğazını sıktı.

OLAY ANI KAMERADA

Gürültüyü duyan başka sınıftaki teknoloji tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, koşarak ettiği olayda dayak yiyen 11 yaşındaki öğrenci T.K’yı meslektaşı Ali Rıza Y’nin elinden kurtardı. Daha sonra diğer sınıftaki öğretmenler de çıkıp, öğrenciyi alt kata indirdi. Şiddet anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Yaşanan olayın ardından T.K., durumu babası Duran K.’ya anlattı. Duran K. da oğlunu önce hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçirdi, ardından da savcılığa giderek öğretmen Ali Rıza Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin açığa alındığını belirterek, ”İlimiz Ortaköy İlçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen Ali Rıza Y’nin öğrencimizi darp ettiği olay ile ilgili Valiliğimizce öğretmen derslerden el çektirilmiş olup, adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denildi.

SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ YAĞIYOR

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen Ali Rıza Y’nin öğrencisine uyguladığı şiddetin ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurdu. Öğretmen Ali Rıza Y’nin 1 gün gözaltında tutulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: ”14/12/2021 tarihinde Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldığı, şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı, bir gün gözaltı tedbirleri uygulanan şüpheli hakkında sevk üzerine Ortaköy Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. Soruşturma süreci Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir.”

ÖĞRETMEN HAKKINDA 1,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencisi T.K.’ye (11) şiddet uygulayan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., hakkında iddianamenin hazırlandığını açıkladı. İddianamede 1,5 yıla kadar hapis cezası istenirken yapılan açıklamada, “Bugün itibariyle Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 23/12/2021 tarih, 2021/1755 Soruşturma, 2021/543 sayılı iddianamesi ile şüpheli öğretmen hakkında ‘Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Karşı, Kamu Görevlisinin Sahip Bulunduğu Nüfuzu Kötüyü Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama Suçundan’ kanunda yazılı cezasının üst haddinden cezalandırılması talebi ile Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır” denildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ