Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Hükümetin dolardaki kur hedefi belli oldu.

Reklam
Spread the love

Merkez Bankası, daha önce yayınladığı Türk lirası mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümün desteklenmesiyle ilgili tebliğe ilişkin uygulama talimatını yayımladı.

Hükümetin dolardaki kur hedefi belli oldu

Hazine Bakanlığı’ndan Reuters’a konuşan bir kaynak doların Türk lirası karşısında 18’lik ‘saçma eşiği’i geçince kurtarma planının devreye girdiğini söyledi. Aynı kaynak, doların 9 TL’ye kadar düşeceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yakın dört kişiye göre, geçen hafta Türk lirası, dolar karşısındaki “saçma” eşik olan 18’i geçmiş olsaydı, hazinenin devreye sokmak üzere “hırslı ama riskli” bir plan üzerinde çalıştığını söyledi.

Üst düzey bir Türk yetkili Reuters’e verdiği demeçte, “Hazine bürokratlarından oluşan bir ekip, liranın bu seviyenin üzerindeki değer kaybının ekonomiye ‘tamir edilmesi zor’ şekillerde zarar vereceğine karar verdi. Bu yüzden gerekirse bundan kaçınmak için bir plana ihtiyaçları vardı” dedi.

Diğer iki yetkili, lira mevduatlardaki döviz kayıplarına karşı devlet garantisi sağlama fikrinin 2018’deki son döviz krizinin ortasında da gündeme geldiğini, ancak o sırada riskler nedeniyle rafa kaldırıldığını söyledi.

İsmi belirtilmeyen kaynak, “Bu durum sürdürülebilir değildi – bunlar sorunlu ve gerçekten saçma seviyelerdi. Dolar 9 civarına düşebilirse, bu iyi bir seviye olur” diye ekledi.

İkinci kaynak, hükümetin liranın 9 aralığına düşmesini umduğunu, ancak birkaç ay boyunca dolar karşısında 12 ila 14 arasında kalmasını beklediğini doğruladı.

Bu kaynak, Hazine ekibinin çeşitli seçenekleri değerlendirdiğini ancak 2018’de incelenen mevduat planına karar verdiğini de sözlerine ekledi. Kaynak, dönemin Hazine Bakanı ve Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın buna karşı karar verdiğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ