Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı! ‘Kur korumalı hesapta ana paradan olma riski de var’

Reklam
Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı! ‘Kur korumalı hesapta ana paradan olma riski de var’
Spread the love

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, kur korumalı mevduat uygulamasında hesap kapatma tarihindeki kur, eğer hesap açılan tarihteki düzeyin altına inmişse anaparanın eksik ödeneceğini belirtti.

Merkez'den kur garantili mevduat için talimat
Döviz kuru korumalı TL mevduat uygulamasına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktıkça, soru işaretleri de artıyor. Hesap açma alt limiti yüksek tutularak, daha en baştan birikimi düşük olanlar sistemin dışına atılmış oldu.
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş bugünkü yazıs nda söz konusu sistemin risklerine işaret ederek, düzenlemeye göre hesap kapatma tarihindeki kur, eğer hesap açılan tarihteki düzeyin altına inmişse anaparanın eksik ödeneceğine vurgu yaptı.
‘Kur korumalı hesapta anaparadan olma riski de var’ başlıklı yazısında konuyu irdeleyen Aktaş, “Kur korumalı hesaptan vadeden önce para çekilmesi halinde anaparayı eksik almak bile söz konusu olabilecek. Bakanlığın açıklamasında hesabın vadeden önce kapatılması durumunda faiz hakkının ortadan kalkacağı belirtildikten sonra aynen şöyle deniliyor: ‘Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir’



Merkez’den kur garantili mevduat için talimat
Merkez Bankası, daha önce yayınladığı Türk lirası mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümün desteklenmesiyle ilgili tebliğe ilişkin uygulama talimatını yayımladı.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ