Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

İmamlardan zorunlu dergi satışı tepkisi: Almaktan başka çaremiz yok!

Reklam
İmamlardan zorunlu dergi satışı tepkisi: Almaktan başka çaremiz yok!
Spread the love

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde düzenli olarak yayınlanan dergilerin müftülükler tarafından imamlara zorla satılmaya çalışıldığı iddia edildi. Müftülük tarafından kendisine gönderilen belgeyi halktv.com.tr ile paylaşan imam, baskı altında kaldıkları için dergileri satın almak zorunda kaldıklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenli olarak çıkartılan dergilerin personele zorla satıldığına dair iddialara bir yenisi daha eklendi. Bağlı olduğu müftülük tarafından kendisine gönderilen belgeyi halktv.com.tr’den Onur Durmuş’a paylaşan imam ‘Bizi dergileri almaya mecbur bırakıyorlar’ dedi.

Dergilerin 2022 zamlı fiyat listesinin olduğu belgeye göre bir imam Diyanet’in dergilerine yılda 552 TL ödeme yapmak zorunda kalıyor.

“Amirler tarafından imamlara baskı yapılıyor”

Devlet memuru olduğu için isminin ve görev yaptığı yerin duyulmasını istemeyen imam, ‘Bu dergileri almaktan başka çaremiz kalmıyor. Ben yaşamadım ama bazı meslektaşlarıma “Almazsanız disiplin cezası uygulanabilir, nakil sınavlarında az puan alabilirsiniz, maaşlarınızda kesinti olur’ dediklerini duydum. Hatta taşra teşkilatalarında amirler tarafından personellere çeşitli baskılar uyguladığına da şahit oldum” ifadelerine yer verdi.

“Dergileri almak zorunda kalıyorum”

“Ben bu dergileri uzun süredir almak zorunda kalıyorum. Sizinle paylaştığım belge sebebiyle imamlar arasında bu dergilerin zorunlu olarak alınması gerektiği görüşü var. Diyanet’in açıklamasında zorunlu olmadığı belirtiliyor. Okumadığım bu dergilere neden para ödemek zorunda bırakılıyorum? Bize her yıl sonunda yazılı veya sözlü olarak buna benzer baskılar yapılıyor”

Diyanet’in 2018 yılında dergi satışıyla ilgili açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayın Aboneliği başlıklı 10.12.2018 tarih ve 188507 sayılı yazı ile müftülüklere gönderdiği yazıda dergi satışıyla ilgili şu sözlere yer verilmiş:

Bütün personelimizin mesleki gelişimine katkı sağlaması, güncel konuların takip edebilmesi için bütün süreli yayınlarımıza abone olmasının temin edilmesi yanında, Başkanlığımız sureli yayınlarını toplumlunuzun tüm kesimlerine ulaştırmak için Müftülüklerimizin Din görevlilerimizin Kur’an Kursu Öğreticilerimizin ve diğer tüm görevlilerimizin bugüne kadar olduğu gibi abonelik konusunda özveriyle çalışmaları önem arz etmektedir.

Bu amaçla dergilerimizin İl ve İlçe Müftülüklerince personel aboneliği ile halka yönelik abonelik çalışmalarının yapılması ve abone bilgilerinin 28.12.2018 tarihine kadar Başkanlığımıza ulaştırılmasını rica ederim.”denilmektedir

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ