Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Hülya Avşar, bu kez ‘Pasta yiyin’ der mi? Simite zam

Reklam
Hülya Avşar, bu kez ‘Pasta yiyin’ der mi? Simite zam
Spread the love

İzmir’de boyoz ve gevreğin fiyatı yüzde 20 zamla 2,5 liradan 3 liraya yükseldi. İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “Maliyetler çok yükseldi. Zamlara yetişemiyoruz, mecbur kaldık” dedi.

Döviz kurundaki yükselişle birlikte derinleşen ekonomik kriz, İzmirli yurttaşların değişmezi boyoz ve gevreğin fiyatını yine artırdı. 1 Ekim’de 2 liradan 2.5 liraya yükselen boyoz ve gevreğin fiyatı 80 günde ikinci zamla 3 liraya çıktı.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, yüksek maliyetler nedeniyle zam yapmaya mecbur kaldıklarını belirtti. Erişen, “Yeni tarife ya bu haftadan ya da 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak. Bununla ilgili karar kısa sürede belli olacak. Gevrek ve boyozun fiyatını istemeye istemeye 3 liraya çıkardık. Zamlara yetişemiyoruz. Sabah kalktığımızda yeni zam görüyoruz. Girdi maliyetleri çok yükseldi” diye konuştu.

İzmir’de gevrek 2,5 lira olduktan sonra satışları düşen bir esnaf, “Yarım gevrek” satışı başlatmıştı.

Hülya Avşar: Gerekirse simit yeriz

Hülya Avşar, ekonomik krizle ilgili yaptığı yorumda “Gerekirse simit yeriz ve bu zor günleri atlatırız” demişti. Hülya Avşar’ın bu sözleri sosyal medyada gündem olmuş ve kullanıcılar simit fiyatlarına gelen zamlara gönderme yapmıştı. Kullanıcılar, Avşar’a simit fiyatlarının ekmek fiyatlarından daha yüksek olduğunu hatırlatmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ