Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Denizli’de esrarengiz dumanın sırrı çözüldü

Reklam
Denizli’de esrarengiz dumanın sırrı çözüldü
Spread the love

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yaklaşık 1 aydır çıkan gizemli dumanların sırrı çözüldü. Jeoloji Mühendisi Burcu Şirin, 2019 yılında meydana gelen depremin ardından bölgede sıkışan metan gazının topraktan sızdığını açıkladı. 

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Ucarı Mahallesi’nde toprağın altından 1 aydır duman çıkıyor. Mahalle ovasında yaşanan esrarengiz olayda toprağın altından çıkan dumanlar, merak konusu olurken, vatandaşlar ise durumundan endişe duyuyor. Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Jeoloji Mühendisi Burcu Şirin, esrarengiz olayın sebebini açıkladı. 

DEPREM SONRASI METAN GAZI SIKIŞMIŞ OLABİLİR

Haber merkezimize açıklamalarda bulunan Şirin, “20 Mart 2019 tarihinde meydana gelen Acıpayam İlçesi Yeniköy Mahallesi Merkezli AFAD verilerine göre 5.5, Kandilli Rasathanesine göre ise 5.7 büyüklüğünde olan bir deprem yaşandı. Sonrasında ise büyüklüğü 4.4’e kadar yükselen artçılar devam etmişti.  20 Mart 2019 tarihinde Depremde en fazla etkilenen yerin Ucarı Mahallesi , “Zemin konusuna gelince Acıpayam Ovası eski bir bataklık. Yer altı su seviyesi yüzeye yakın. Depremin merkez üssü olan Yeniköy ile Ucarı Mahallerinde zemin kireç taşları yoğunlukta. Ucarı’da eski göl yatağı olması sebebiyle önemli bir nokta. Eskiden var olan gölsel çökelde bulunan bitkilerin bozulması ile bu gaz çıkışları gözlemlenmiş olabilir ayrıca 2019 Acıpayam depreminde merkez üstü depremin Yeniköy olmasına rağmen Ucarı’da hasarın daha fazla olduğunu gözlemlenmişti. Bu depremle faylarda yeni oluşan kırılmanın fayın hareketi ile yer altında sıkışan gazların bu tür olaylara sebep olabileceğini gösterir” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ