Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi açıldı

Reklam
29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi açıldı
Spread the love

Ankara’da geçen yıl kurulan 29 Ekim Kadınları Derneği’nin Denizli Şubesi açıldı. Şubenin Kurucu Başkanlığını Çiğdem Ayyavuz üstlendi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde derneğin kuruluşu ve amaçları hakkında basın toplantısı düzenleyen Ayyavuz, kadınların daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceklerini açıkladı. 

26 Ekim 2020’de Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 90 kadının katılımıyla kuruluna 29 Ekim Kadınları Derneği’nin Denizli Şubesi kuruldu. Kasım ayında kurulan Denizli Şubesinin Kurucu Başkanlığını ise Çiğdem Ayyavuz üstlendi. Ayyavuz, derneğin kurulmasının ardından Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Derneğin amaç ve hedeflerini açıklayan Ayyavuz, kadını sadece doğurma ve ev işi yapan kişi gibi gören zihniyeti yıkmak istediklerini aktardı. 

CUMHURİYET İLE HAK ETTİĞİNİ ALDI

Başkan Ayyavuz, “Binlerce yıl boyunca Anadolu Topraklarında kadın, bilgeliğin, sevginin ve barışın simgesi olarak anılmış, bu anlayış günümüze dek yaşatılmışsa da zamanla bazı kesimlerin kadını yalnızca çocuk doğurup ailesine bakmakla yükümlü bir varlık olarak nitelemesi ile büyük bir kadın nüfusu eve hapsolmuş, erkeklerin izin verdiği ölçüde yaşamın içinde yer alabilmiştir. Kurtuluş Savaşında Anadolu kadını cesaretini, vatanına sahip çıkma bilincini, gücünü ve inancını büyük bir kahramanlıkla ortaya koymuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında Mustafa Kemal’in önderliğinde gerçekleşen tüm devrimlerin ve çalışmaların içinde onurla yer almıştır. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesi ile kadınlar önlerinde açılan yeni kapıların hakkını vermek için çalışmaya ve üretmeye başlamıştır. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün olanaksızlıklarına rağmen kadınlar her alanda eğitim almaya pek çok mesleği layığıyla yapmaya başlamışlardır. 

  HEDEFİMİZ KADINLARIN LAYIK OLDUĞU YERE GELMESİ

Öncelikli hedefimiz ilimizde, herkese dokunan, gören, duyan, liyakatı esas alan, emeği baş tacı yapan, sokağın nabzını tutan, büyümek, büyütmek, kendimizi, kadınlarımızı geliştirmek için Denizli’de sosyal yaşamın tam merkezinde olacağız. Ev kadınlarının, tarlada emek veren üreten kadınların, işçi olarak çalışan kadınların her zaman yanlarında olarak tüm kadınlarımızla birlikte güçlenip büyüyeceğiz. Erken yaşta evliliklerin önlenmesi ve günümüzün en tehlikeli sorunlarından biri olan siber zorbalık, siber şiddet gibi farklı tanımlara sahip olan bu şiddet türü ile mücadele edeceğiz. Biz kadınlar şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu her mecrada belirtiyoruz ve bir gün yalnızca mutluluktan ağladığımız günlerin umudunu yüreğimizde taşıyoruz, taşımaya devam edeceğiz. Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek, kız çocuklarının okullaştırma oranının artması için ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap, giyecek ve burs sağlayacağız. Kadınların eğitimli ve meslek sahibi olmaları için kurslar açacağız. Mücadelenin en temel gücü örgütlülük ve örgütler arası dayanışmadır. Bu bilinç ve kararlılıkla kadınlar olarak sorumluluğumuzun farkında olup başta yaşam hakkı olmak üzere tüm temel insan haklarının korunduğu, gelecek kaygısı gütmediğimiz, kendi sorunlarımızı tartışıp, taleplerimiz etrafında çözümler üretebildiğimiz bir dünya için eşit ve özgür bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ