Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Gardiyanlık yaptığı eski cezaevini ziyaret etti!!

Reklam
Gardiyanlık yaptığı eski cezaevini ziyaret etti!!
Spread the love

Gardiyanlık yaptığı  eski cezaevini 42 yıl sonra ziyaret etti, Buldan Belediyesi el sanatları müzesi olarak kullanılan koğuşları gezdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik tarafından 2011 yılında Adalet Bakanlığından devralınarak  restore edilen eski cezaevini, 42 yıl sonra ziyaret eden  emekli gardiyan  Kazım Göndeslioğlu,  el sanatları müzesi olarak kullanılan koğuşları gezerken duygusal anlar yaşadı.

Buldan’da  2005 yılına kadar mahkumları ağırlayan cezaevi, 2011 yılında Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik tarafından Adalet Bakanlığından devralınarak, restore edilen koğuşları el sanatları müzesine dönüştürüldü.  Cezaevinde  7 yıl gardiyanlık yapan Kazım Göndeslioğlu, 42 yıl aradan sonra ziyaret ettiği koğuşları gezerken duygusal anlar yaşadı.

Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret eden Gördeslioğlu, “Burası cezaevi iken 1972-1979 yılları arası gardiyan olarak çalışmıştım. Bugün Buldan dokumasının dünü ve bugünün sergilendiği  koğuşları gezerken gözlerime inanamadım.  Hem çok sevindim, hem de duygulandım.  Koğuşları gezerken  eski günleri yad ettim. Burasını  restore ederek koruyan  başkan Şevik’e  teşekkür ederim” dedi.

Başkan Şevik, 42 yıl sonra Buldan’ı ziyaret eden Gördeslioğlu’na  günün anısına buldan dokuması ürünlerden hediye etti. Başkan Şevik, “Belediye olarak, Buldan’ın hatıralarını,  kültürel mirasımızı koruyarak kullanmak, yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmağı borç bildik. Eski cesaevi ve hükümet konağı ilk restorasyon projelerimizden. 2011 yılından bu yana başlattığımız restorasyon çalışmalarımız, bir 5 yılılk duraklama döneminin ardından,  2019 yerel seçimleriyle yeniden göreve gelmemizle birlikte  kaldığı yerden devam ediyor”diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ