Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Denizli’de yeni su kaynakları aranıyor!!

Reklam
Denizli’de yeni su kaynakları aranıyor!!
Spread the love

Devlet Su İşleri (DSİ) genel Müdürlüğü tarafından, Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Gerek Türkiye gerekse dünya genelinde yağışların azalması, kuraklık tehlikesini beraberinde getiriyor. İklimde yaşanan değişkenlikler kuraklığı doğuran diğer önemli nedenler olarak karşımıza çıkıyor.
Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son yıllarda ülkemiz genelinde etkili olan ve DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında da etkisini yüksek derecede hissettiren mevsimsel ve tarımsal kuraklık nedeniyle Denizli ilinde tarımsal sulamanın devamlılığı için; Denizli’nin Tavas ve Çal ilçelerinde Bölge Müdürlüğümüzün idari imkanları ile bölge çiftçimizin en az etkilenmesi amasıyla 3 adet derin su kuyusu açılmıştır. Açılan su kuyuları ile birlikte; Çiftçilerimizin kuraklıktan en az seviyede etkilenerek, üretimde yaşanacak rekolte kaybının önüne geçilmiştir. Açılan su sondaj kuyularının bölge çiftçimize hayırlı olmasını temenni eder, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi.

Denizli’de yeni su kaynakları aranıyor
Denizli’de yeni su kaynakları aranıyor
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ