Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Denizli Kent Müzesi’ne Kavuşuyor

Reklam
Denizli Kent Müzesi’ne Kavuşuyor
Spread the love

Denizli’nin uzun yıllar hayalini kurduğu kent müzesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore edeceği tarihi taş binalar (Eski Endüstri Meslek Lisesi) şehrin ilk kent müzesi olacak.

Denizli’nin uzun yıllar hayalini kurduğu kent müzesi yapılması için ilk adım atıldı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çamlık Ofis’te düzenlenen törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili İsmail Karaman ile beraberindekiler katıldı. İmzalanan protokolle taş binalar olarak bilinen ve korunması gerekli kültür varlığı kapsamında olan eski Endüstri Meslek Lisesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Tarihi binayı restore etmesinin yanında eserlerin sergileneceği teşhir-tanzim düzenlemelerini de yapacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, bölgenin çevre düzenlemesini de yapacak. Projenin sözleşme bedelinin % 50’si Bakanlık, %50’sinin ise Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenileceği ifade edilirken, uzun yıllardır hayali kurulan kent müzesi söz konusu işbirliği ile Denizli’ye kazandırılacak.

DENİZLİ KENT MÜZESİ'NE KAVUŞUYOR

Genel Müdür Vekili Karaman: “Herkesi çok mutlu eden bir çalışma”

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Karaman, herkesi çok mutlu eden bir çalışmayı başlatmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, Denizli’ye bir müze kazandıracaklarını söyledi. Karaman, “Bunun yanında Bakanlığımızı çok mutlu eden bir kültür varlığının restorasyonunu yaparak müzeye dönüştüreceğiz. Bir yapıyı sağlıklaştıracağız, restore edeceğiz ve Denizli Kent Müzesi’ne dönüştüreceğiz. Yaklaşık 2 bin 300 metrekarelik bir müze tasarlıyoruz. Sayın Valimizin ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın değerli katkılarıyla bu çalışmaya başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şehrimize, hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

DENİZLİ KENT MÜZESİ'NE KAVUŞUYOR

Başkan Zolan: “Şehrimiz ayrı bir güzelliğe kavuşacak”

Başkan Zolan ise, “Bugün burada Denizlimiz için çok büyük önem arz eden bir konunun ilk adımını hep beraber atacağız. Denizlimizle ilgili hayallerimiz vardı, Denizlimizle ilgili ihtiyaçlar vardı. Vatandaşlarımızın da haklı olarak yoğun bir talebi vardı. Bugüne kadar Büyükşehir olarak Denizli’mizde birçok tarihi eserimizi restore ederek şehrimize kazandırdık. Bu projenin ise ayrı bir boyutu var. Erken cumhuriyet dönemi eserlerimizden olan ve daha önce Denizli Endüstri Meslek Lisesi ve atölyelerinin olduğu taş binaları inşallah restore ederek ayağa kaldıracağız. Burası Denizli Kent Müzesi olacak ve şehrimiz ayrı bir güzelliğe kavuşacak” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ KENT MÜZESİ'NE KAVUŞUYOR

“Geçmişimizi geleceğe taşıyarak yolumuza devam etmek istiyoruz”

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan binalar için proje gerçekleştirildiğini ve o projenin de kurul tarafından onaylandığını kaydeden Başkan Zolan, “Geçmişimizin güzelliklerini geleceğe taşımamız gerekiyor. Denizlimizin güzelliklerinin yok olmasına engel olmamız gerekiyor. Kent müzesi de bu işlerin en büyük etkeni ve fayda sağlayanı olacak” dedi. Projeyi Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50, kalan yüzde 50’sinin de Kültür Bakanlığı tarafından finanse edileceğini anlatan Başkan Zolan, şunları söyledi: “Denizlimiz uzun zamandan beri arzu ettiği bir kent müzesine kavuşacak ve taş binalar da bugünkü durumundan kurtarılacak. Güzel bir şekilde başladık ve inşallah güzel bir şekilde devam ederiz. Kültür ve Turizm Bakanımızın destekleri, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah el birliği ile bu güzelliğe kavuşacağız. Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize ve emek veren katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Geçmişimizi geleceğe taşıyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Denizlimiz güzel bir işe daha inşallah kavuşmuş olacak. Söz verdik ve sözlerimizi bir bir yerine getirmek için gayret gösteriyoruz.”

DENİZLİ KENT MÜZESİ'NE KAVUŞUYOR

Vali Atik: “Kentin hatıralarını sahip çıkmak çok önemlidir”

Vali Atik de, “Denizlimizde yeni bir projeye imza atmanın heyecanını ve mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kentin hatıralarını sahip çıkmak çok önemlidir. İnşallah biz de  burada atacağımız imzalarla birlikte kentimiz için yaşadığımız şehir olan Denizlimizde önemli bir yere sahip olan eski Endüstri Meslek Lisesi, sanat okulu  diye tabir edilen taş binaları, şehrimizin uzun zamandır beklediği bir restorasyonu gerçekleştireceğiz. Sonunda orayı kentimize  yakışır bir kent müzesi haline hep birlikte getireceğiz. Önemli bir proje. Tarihi, geçmişi, hatıraları, yaşanmışlıkları olan bir binada restorasyon yapacağız. Bunları gelecek nesillere aktarmak bizim açımızdan çok önemliydi, Kültür Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Valiliğimiz bir araya geldi. Kaynakları birleştirmek suretiyle hep birlikte bu güzel eseri Denizlimize kazandıracağız” dedi. Vali Atik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu iş için çok ciddi katkıları olan Kültür Bakanlığımıza ve çok değerli temsilcilerine, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Denizlimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Konuşmanın ardından protokolün imzaları atıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ