Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Denizli Vip Haber

Cannes ödüllü ve Oscar adayı filmlerle sinema keyfi!

Spread the love

Boğaziçi Üniversitesi sinema salonu SineBU, kış aylarının etkisini oldukça hissettirdiği bugünlerde sinemaseverler için keyifli bir seçenek sunuyor. Graduation, Julieta, Albüm ve Rüya filmlerinin izlenebileceği Kasım ayında, yoğun ilgiyle karşılanan Kalandar Soğuğu da gösterimlerine devam ediyor.

Reklam
Cannes ödüllü ve Oscar adayı filmlerle sinema keyfi!
Spread the love

SineBU perdesinde Kasım ayının en güçlü filmi Cristian Mungiu imzalı Graduation olacak. Yönetmenine Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü getiren film, toplum ve sistemin yozlaşmışlığı üzerine yaptığı tespitlerle yılın en çok beğeni toplayan filmlerinden biri. Evrensel sorunları yalın bir gerçeklikle sergileyen 2016 yapımı Graduation, Kasım ayında sinemaseverler için kaçırılmayacak bir seyir sunuyor.

Cannes ödüllü ve Oscar adayı filmlerle sinema keyfi

Kasım’da SineBU perdesinin merakla beklenen bir diğer filmi ise Julieta. Filmin yönetmenliğini üstlenen Pedro Almodóvar, 2016 yılında İspanya’nın Oscar aday adayı olan bu yeni filmi ile kendi tarzının klasik bir örneğini izleyenlere sunuyor. Nobel ödüllü Kanadalı yazar Alice Munro’nun üç kısa hikayesinden – Şans, Yakında ve Sessizlik –uyarlanan Julieta, Kasım’ın ikinci ve üçüncü haftası seyircisini bekliyor olacak.

Cannes ödüllü ve Oscar adayı filmlerle sinema keyfi

Geçtiğimiz ay ön gösterimi ile SineBU perdesinde olan Albüm ise, ayın son haftası izleyiciyle buluşacak. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciliği devam eden Mehmet Can Mertoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Albüm, 69. Cannes Film Festivali’nde yarışan tek Türk filmi olmuştu. Albüm, günümüz Türkiye’sine ait bir ‘’evlat edinme’’ hikayesini kendine güvenen ve tutarlı bir zanaat ile kara mizah formunda işleyerek Mertoğlu’na “özgün” övgüsünü kazandırmış durumda.

Geçtiğimiz ay seyirci tarafından ilgiyle karşılanan  Derviş Zaim imzalı Rüya filmi Kasım ayında da izleyicisiyle buluşacak. Mimari sanatını genç bir kadının gözünden anlatan Rüya filmi mesleğinin de etkisiyle geçmişte sıkışan, bir yandan da gençliğinin etkisiyle hayatta ilerleme gücü bulmaya çalışan mimar kızın hikâyesini anlatıyor. 

ABD’de yapılacak 89. Akademi Ödülleri’nde(Oscar) En İyi Yabancı Film dalında Türkiye’nin adayı seçilen Mustafa Kara’nın yönettiği Kalandar Soğuğu ise, bu ay da tekrar izlemek isteyenler için vizyonda olacak. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ